Vechime în muncă online. Cum verifici câtă vechime în muncă ai acumulat pentru pensie?

,
verificare vechime in munca online
Procedura pentru a verifica online câtă vechime în muncă ai acumulat[Sursa foto: canva.com]

Vechime în muncă online. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) le oferă românilor posibilitatea de a vedea câtă vechime au acumulat în muncă pentru pensie. Ce trebuie să facă cei interesați pentru a verifica această informație?


In articol:

Vechime în muncă online.

În prezent, persoanele care vor să verifice câtă vechime au acumulat în muncă pot face acest lucru online. Este nevoie doar să își deschidă un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și să urmeze mai mulți pași. 

Cum verifici vechimea în muncă online? Toți pașii pe care trebuie să îi urmezi

Vechime în muncă online. Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) vine în sprijinul românilor și își propune să digitalizeze majoritatea operațiunilor care țin de domeniul pensiilor publice. În acest context, românii care vor să verifice câtă vechime au acumulat în muncă pentru pensie pot face acest lucru în doar câteva minute.

Primul pas, dar și cel mai important este crearea unui cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Orice salariat care are un astfel de cont poate obține rapid și simplu informații referitoare la vechimea în muncă acumulată până în prezent. 

Vechime în muncă online. Cum îți faci un cont pe Casa Națională de Pensii Publice (CNPP)?

Pentru a verifica vechimea în muncă online,  românii trebuie să înceapă prin a-și face un cont pe Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Acest cont este generat în urma completării unui formular, pe site-ul oficial al instituției.

Formularul poate fi completat online, însă ulterior, cererea trebuie tipărită și semnată, iar solicitantul o va depune la orice casă teritorială de pensii, alături de actul de identitate în original şi copie. După îndeplinirea acestui pas, cererea va fi înregistrată și aprobată de casa teritorială de pensii, iar imediat după, solicitantul va primi datele de acces, mai exact numele de utilizator și parola, date pe care le va putea folosi pentru a se loga pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) și a avea acces la datele personale. Este foarte important ca în cererea prin care solicită accesul online, solicitantul să specifice adresa de email pentru a putea primi datele de acces.

cnpp cont online
Formularul pe care trebuie să îl completezi pentru a-ți deschide un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP)[Sursa foto: captura cnpp.ro]

Citeste si: Peste 45.000 de români au ales pensia din străinătate în locul celei din România. Câți bani primesc pensionarii în alte țări

De ce este necesar un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP)?

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță că deschiderea unui cont pe site-ul oficial al instituției vine la pachet cu o serie de beneficii. Mai exact, utilizatorii au acces complet la serviciile electronice oferite de Casa Naţională de Pensii Publice, primesc notificări online cu privire la evenimentele referitoare la propria persoană și au acces gratuit la diferite informații.

 

 

Vechime în muncă online. Ce să faci pentru a vedea câtă vechime ai acumulat pentru pensie?

Vechime în muncă online. După deschiderea contului, lucrurile sunt foarte simple. Verificarea vechimii în muncă se face rapid. Utilizatorul trebuie să se logheze, iar apoi trebuie să deschidă fereasta „Datele mele din sistemul public de pensii”. În această secțiune vor fi disponibile mai multe rapoarte, fie stagiile lunare de cotizare, începând cu luna aprilie 2001, fie cele anuale. 

Persoanele care vor să consulte date înregistrate înainte de aprilie 2001 trebuie să intre în secțiunea „Informații din carnetul de muncă” și să apese pe „Generează raport actualizat”, potrivit playtech.ro.

Aceștia sunt cei mai importanți pași pe care trebuie să îi urmeze un utilizator pentru a afla informații referitoare la vechimea în muncă acumulată pentru pensie.

 

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Se fac noi angajări pentru recalcularea pensiilor

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Se taie pensiile? Anunţul momentului pentru pensionari! Florin Cîţu a spus clar

Rusia începe să mute periculos - A mobilizat un submarin nuclear pentru un test cu torpilele Poseidon/ Poate provoca un tsunami radioactiv

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Violeta Alexandru a iniţiat un proiect de lege care vine în sprijinul pensionarilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies