Se taie pensiile? Anunţul momentului pentru pensionari! Florin Cîţu a spus clar

,
pensionar
Se taie pensiile?[Sursa foto: PixaBay]

Pensionarii primesc o nouă lovitură. S-a decis tăierea pensiilor? Iată ce a declarat Florin Cîţu!


In articol:

Premierul Florin Cîţu a făcut un anunț de ultimă oră şi extrem de important pentru pensionari. În aceste zile se discută rectificarea bugetară şi s-a speculat că se vor tăia bani şi de la Ministerul Muncii. Premierul Florin Cîțu a venit cu clarificări.

Florin Cîţu
Premierul Florin Cîţu [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Este lovitura supremă pentru mii de pensionari! Aceste pensii vor fi desfiiințate! Când se va lua decizia

Florin Cîţu, anunț despre tăierea pensiilor

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, la Palatul Victoria, că la rectificarea bugetară nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, însă sumele acordate de la bugetul de stat acestui minister vor fi reduse, deoarece s-au primit mai mulţi bani la buget din contribuţii, ceea ce a dus la scăderea deficitului la pensii.

Citeste si: Cum dovedeşti vechimea dacă nu mai ai carnetul de muncă. Violeta Alexandru a iniţiat un proiect de lege care vine în sprijinul pensionarilor

Potrivit Digi24, Florin Cîţu a fost întrebat într-o conferinţă de presă despre faptul că, într-o variantă propusă de rectificare bugetară, Ministerul Muncii ar avea un minus de 2,7 miliarde de lei.

„Acesta este un lucru bun şi va trebui să ne uităm altfel. La pensii există un deficit. Acel deficit este finanţat prin subvenţie de la bugetul de stat. Faptul că noi reducem sumele pe care le dăm de la bugetul de stat către Ministerul Muncii înseamnă că de fapt am încasat mai mulţi bani din contribuţii şi acel deficit s-a redus, deci am crescut pensiile anul trecut.

Şi anul acesta au crescut pensiile, pentru că punctul de pensie e mai mare în medie decât anul trecut. Şi cu toate acestea, chiar cu o pensie mai mare, am încasat mai mulţi bani la buget din contribuţii şi acel deficit a scăzut şi nu mai e nevoie să alocăm resurse de la bugetul de stat. Despre asta este vorba la Ministerul Muncii”, a explicat premierul.

Florin Cîțu a continuat: „Asta este explicaţia, nu se taie nimic de la Ministerul Muncii, avem un lucru foarte bun, încasăm mai mulţi bani la buget, iar deficitul scade chiar în condiţiile în care am

crescut pensiile”.

Citeste si: Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: ”Voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare”

Potrivit draftului de rectificare, aceasta este una pozitivă, cu un plus de 8,99 miliarde lei pe cheltuieli. Ministerul Sănătăţii va primi în plus peste 3,5 miliarde de lei, Ministerul Finanţelor peste 3 miliarde de lei, iar Ministerul Dezvoltării peste 1,8 miliarde de lei.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nicole Cherry a fost cerută în căsătorie! Cât a costat inelul de logodnă primit de la Florin, iubitul ei

Relațiile dintre SUA și Rusia, la un minim istoric: rușii care viză în America devin 'persoane homeless'

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Zanni înfruntă trecutul! Câștigătorul Survivor România s-a reîntors la centru de plasament unde a locuit timp de 9 ani: ”Acceparea trecutului, rezolvarea frustrărilor”

Scandalul dintre Anda Adam si Ioana Filimon scoate la iveala detalii din trecutul comun al celor doua! Ce nu se stia despre relatia celor doua dincolo de Bravo, ai stil!...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies