Vești bune pentru români! Accesul la analize medicale decontate va fi mai facil, din luna iunie!

,
analize decontate
Incepand cu data de 1 iulie accesul la analize decontate de stat va fi felicitat

Începând cu data de 1 iulie 2021 accesul pacienților la analize decontate de stat va fi facilitat printr-un nou acord cadru.


In articol:

Din data de 1 iunie pacienții din România vor putea profita mai ușor de  analizele decontate de stat.  În momentul de față, potrivit procedurii, este nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie, înainte de a putea merge la un laborator pentru recoltare.

Astfel, analizele puteau fi făcute doar câteva zile pe lună, în funcție de finanțarea disponibilă. 

Analizele medicale decontate de stat vor deveni mai ușor accesibile

Începând cu data de 1 iulie 2021 va intra intra în vigoare un nou contract-cadru care va viza aspecte legate de prevenție, dar și particularități care vin din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Am văzut și eu declarațiile oficialilor, dar eu nu pot să vă confirm încă acest lucru, pentru că aștept și eu formula finală a normelor de aplicare a contractului-cadru în care să fie evidențiat acest lucru”, a precizat Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie.

Modificările legislative vor încuraja  accesul pacienților  la analize medicale necesare și, în același timp, vor veni în ajutorul pacienților cu boli cronice care necesită monitorizare. Afecțiunile vizate sunt astmul bronșic, bronhopneumopatia, diabetul zaharat, hipertensiunea sau boală cronică la rinichi.

„Până acum, laboratoarele aveau prin contract o obligație ca 10 la sută din fondurile care erau destinate de către Casa Asigurărilor de Sănătate să fie asigurate din venitul propriu pentru prevenție.

Ei bine, acest „din venitul propriu” a făcut ca această reglementare să nu poată fi aplicabilă, iar pacienții care aveau nevoie de aceste examene profilactice să nu poată să beneficieze de ele” a mai spus Gindrovel Dumitra, potrivit fresh24.ro.

Citeste si: Florin Cîțu, vești proaste pentru români: „Dacă nu facem nimic, în 15 ani...” O mulțime de persoane ar putea fi afectate!

Cabinetele medicilor de familie vor fi îmbunătățite

Planul Național pentru Redresare și Reziliență  menționeză dotarea cabinetelor medicilor de familie, în special a celor din mediul rural, cu echipamente care să permită invetigații mai amănunțite. Spre exemplu, pacienții vor putea face un EKG sau un ecograf chiar la medicul de familie, fără bilet de trimitere. 

Citeste si: Noi reactii adverse provocate de vaccinurile Pfizer si Moderna sunt analizate in SUA! Iata ce categorii de bolnavi sunt vizate!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vești proaste pentru șoferi! Ce se pregătește la Ministerul Transporturilor

FMI laudă un stat UE pentru răspunsul 'solid, prompt și extins' la pandemie

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Boala care afectează din ce în ce mai multe persoane. Medicii atenționează: „Când este diagnosticată, nu mai putem vorbi de vindecare!” Cum poate fi prevenită?

Guvernul a publicat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cîțu: "Banii vor ajunge în toate colțurile României "

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies