Vești bune pentru angajații din sistemul privat! Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere de vacanță

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 30 dec 2023, 03:40

Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere de vacanță

Sursa: PixaBay

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat că proiectul de lege pentru introducerea voucherelor de vacanță și pentru angajații la privat va aduce beneficii bugetare.

„Considerăm, noi, cei din PNL, împreună cu UDMR şi PSD, pentru că împreună am depus acest proiect, că toţi angajaţii din România trebuie să beneficieze de aceleaşi politici publice, indiferent de angajator. Restartăm cu acest proiect motorul economiei. Eu cred că sectorul transporturi, sectorul comerţ, sectorul turism vor fi încurajate de această măsură care va încuraja, în opinia noastră, şi noi contracte de muncă şi reducerea presiunii fiscale. Vreau să vă dau câteva cifre care înseamnă impactul biletelor de valoare, aceste vouchere de vacanţă. Tichete de masă şi tichete cadou care arată un efect antrenant pe care

ele îl au şi destul de ridicat. Este un studiu care ne arată că, la un leu cheltuit prin vouchere de vacanţă, înseamnă acest leu 0,44 lei suplimentar pentru PIB şi 0,10 lei venituri suplimentare la bugetul de stat şi că la fiecare 65.000 de lei cheltuiţi prin vouchere de vacanţă înseamnă un loc nou de muncă în economia naţională”, a explicat Alina Gorghiu, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Piteşti, citată de news.ro.

Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere de vacanță

Alina Gorghiu a declarat că și-ar dori ca Senatul să dea un vot favorabil cât mai repede pentru acest proiect de lege.

Citește și: Tichete cadou de Ziua Bărbatului, pe data de 19 noiembrie. Gabriela Firea vrea ca toți angajații să beneficieze de drepturi egale

Așadar, 4,2 milioane de angajați din sistemul privat ar urma să primească vouchere de vacanță. Adoptarea proiectului ar îndepărta „discrepanţa şi discriminarea” dintre angajații la stat și angajații la privat, fără să existe un efort bugetar din partea angajatorilor. 

Cine sunt românii care vor beneficia de o nouă categorie de vouchere sociale

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Guvernul a anunțat noi vouchere sociale pentru achiziția de rechizite și haine pentru copii.

Aproape 300.000 de elevi de grădiniță și școală vor beneficia de vouchere în valoare de 750 de lei. Singura condiție este ca părinții să aibă venituri de maxim 1.275 de lei fiecare.

Pe lângă asta, se va extinde programul de masă caldă, iar școlile care nu dispun de echipamente și spații conforme pentru desfășurarea orelor vor beneficia de finanțare.

Citește și: Vouchere de vacanță pentru angajații din mediul privat. Când s-ar putea bucura aceștia de noul beneficiu

„Avem 240 de milioane de euro alocați pentru decontarea programului de mese calde, sigur că vom avea o discuție cu Ministerul Educației pentru a stabili măsurile. Le vom aloca fondurile necesare pentru echipamente, care privesc menținerea în condiții bune a hranei pentru copii”, a declarat Marcel Boloș.

Guvernul a anunțat, de asemenea, noi ajutoare pentru românii vulnerabil, în contextul în care autoritățile au mai oferit ajutoare pentru persoanele care, din cauza prețurilor mari, nu mai pot face față financiar nevoilor zilnice.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!