Vești bune pentru români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. La ce sume vor ajunge

,
nicolae-ciucă-alocații-de-hrană-bani

Vești bune pentri români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. La ce sume vor ajunge

[Sursa foto: Facebook]

Guvernul a făcut un anunț care a fost așteptat de români. Prin intermediul unei hotărâri ce a fost aprobată ieri, 2 iunie, alocațiile de hrană ale anumitor categorii de angajați urmează să crească în mod considerabil.


In articol:

Mai exact, este vorba de personale care lucrează pe nave, dar și de scafandrii. Alocațiile de hrană ale acestora urmează să fie mărite cu până la 32,35%.

Prin intermediul acestei hotărâri, ce a fost aprobată de către Guvern, Anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 185/1994 suferă o modificare în ceea ce privește alocațiile de hrană zilnice pentru persoanele care lucrează pe nave.

Citeste si: Românii care vor primi bani de la stat în perioada 2022-2023. Listele au fost deja publicate, iar sumele sunt uriașe

„Personalul îmbarcat pe nave şi scafandrii vor primi alocaţii de hrană mărite cu peste 32,35%, după ce valoarea tichetelor de masă pe care le primesc salariații de la uscat a crescut de la 15,18 lei de lei la 20 lei, începând cu luna aprilie 2020”, se arată în comunicatul emis de Guvern, conform Capital.ro.

Alocația de hrană a persoanelor care sunt îmbarcate pe nave va crește în mod considerabil

Mai exact, conform Guvernului, relatează sursa menționată anterior, valoarea alocației de hrană va ajunge la 56,08 lei pe zi pentru persoanele care lucrează pe:

 

 • Nave maritime care transportă mărfuri sau pasageri,
 • Nave maritime care execută cercetări,
 • Tancuri petroliere,
 • Nave de transport fluvial,
 • Platforme de foraj,
 • Platforme de extracție maritime,
 • Nave de pescuit maritime,
 • Nave fluviale cu propulsie de transport de mărfuri și de pasageri,
 • Tancuri propulsate de bunkeraj,
 • Drăgi fluviale și maritime,
 • Șalande,
 • Macarale autopropulsate și nepropulsate,
 • Șlepuri,
 • Remorchere portuare și pilotine,
 • Ceamuri.

nicolae-ciucă-alocații-de-hrană-bani

Vești bune pentri români! Aceștia vor primi mai mulți bani de la stat. La ce sume vor ajunge

[Sursa foto: Facebook]

 

Mai mult decât atât, în cea ce privește alocația de hrană, aceasta va ajunge la suma de 50,03 lei pe zi pentru persoanele care sunt ambarcate pe celelalte nave și pe celelalte corpuri plutitoare, în timpul:  conservării, al iernii, al construcției și al reconstrucției în țară.

De asemenea, în ceea ce îi privește pe scafandrii, aceștia vor avea alocația de hrană mărită la 60,67 lei pe zi.

Citeste si: Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie. Despre ce sumă este vorba

Ce sumă vor primi copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

Pentru copiii și pentru tinerii din sistemul de protecție specială s-a decis să se acorde suma de 22 de lei. Această decizie, la fel ca și celelalte menționate anterior fac parte dn pachetul „Sprijin pentru România”.

„Mă bucur că Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul « Sprijin pentru România ».

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul « Sprijin pentru România », au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul « Sprijin pentru România » merge înspre măsuri sociale”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Categoria de angajați care iau salarii mai mari din 1 iunie. Salariile cresc cu până la 3.000 de lei

Vladimir Putin le-a luat urma. Rușii care vor să fugă în Georgia primesc citații la graniță, fiind convocaţi în cadrul mobilizării

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Cresc salariile bugetarilor! Cu ce procent și în ce domenii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies