Vestea momentului pentru români! Se dau bani de la stat pentru cei afectați de pandemie

,
Vestea momentului pentru români! Se dau bani de la stat persoanelor afectate de pandemie

Bani de la stat pentru romanii afectati de pandemie

Situația din România este dramatică, aproape 11.000 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Pe fondul pandemiei Guvernul a decis să sprijine persoanele afectate în toată această perioadă.


In articol:

De când a început anul școlar și până acum, aproximativ 70.000 de elevi au rămas acasă și urmează cursurile online. Iar pentru că numărul infectărilor este în creștere și tot mai multe clase își mută activitatea în online, Guvernul a decis să ofere sprijin părinților care stau acasă, pentru supravegherea copiilor care învață de acasă.

Totodată, vor fi alocate fonduri și pentru șomajul tehic.

Bani de la stat pentru românii afectați de pandemie

Românii afectați de pandemie vor primi sprijin din partea statului. Guvernul prelungește măsura șomajului tehnic pentru angajații care vor avea nevoie dacă situația actuală se înrăutățește.

Vestea momentului pentru români! Se dau bani de la stat persoanelor afectate de pandemie

Raluca Turcan, drspre sprijinul pentru romani

[Sursa foto: Facebook]

„Perioada pe care o traversăm este marcata de o evoluţie a valului 4 care conduce la o diminuare activităţilor si de creștere de prețuri care afectează persoanele vulnerabile, un context pe care îl resimt oamenii cu venituri mici, angajaţi şi angajatori. Am aprobat astăzi două ordonanţe pentru prelungirea șomajului tehnic şi acordarea de zile libere părinți. (…) Prelungirea somajului este necesara pentru ca aceasta masura se acorda angajatorilor şi angajatilor a caror activitate este resticţionată prin decizii ale autorităţilor. Acest somaj se poate acorda angajatorilor care îşi intrerup activitatea total sau parțial ca urmare a măsurilor de prevenţie si control a infecţiei COVID”, a spus Raluca Turcan.

Citeste si: Lovitură grea pentru români! Toată lumea va avea de suferit. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

De asemenea, a fost adoptată prin ordonanță de urgență

o măsură prin care părinții vor fi sprijiniți, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.

Vestea momentului pentru români! Se dau bani de la stat persoanelor afectate de pandemie

Bani pentru părinții care stau cu copii acasă

[Sursa foto: Facebook]

„De la inceputul pandemiei am investit 90 de milioane de lei în acest program pentru sprijinirea părinţilor care stau acasă cu copiii care fac şcoală online. De prelungirea acestei măsuri estimăm că vor beneficia 20.000 de români, iar suma alocată este de 50 milioane lei”, a

spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a reamintit că de acest sprijin financiar vor putea beneficia părinții copiilor de până în 12 ani, înscriși în sistemul preșcolar și școlar. Ajutorul financiar este de 75% din câştigul brut aferent zilelor în care aceştia vor rămâne acasă.

Citeste si: Toți românii trebuie să știe! Se SCUMPESC hainele din bumbac! Iată din ce cauză vor crește prețurile

 

Citește-ne pe

Citește și:

Toți românii trebuie să știe! Se SCUMPESC hainele din bumbac! Iată din ce cauză vor crește prețurile

Gerul se instalează în țară: -32 grade în Maramureș

S-a născut în Spania, dintr-o mama româncă și tată marocan. A fost abandonată într-un orfelinat, dar soarta a făcut să fie repatriată. Așa a ajuns în România, unde un cuplu...

ANUNȚ pentru angajații români! Fie se vor vaccina anti-Covid-19, fie se vor testa periodic, pe banii lor

Lovitură grea pentru români! Toată lumea va avea de suferit. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies