Se dau bani de la stat! Ce categorie de români primește 2.500 de lei. Ministrul Muncii a dat toate detaliile

,
bani
Se dau bani de la stat! [Sursa foto: PixaBay]

Vești bune pentru angajaţii centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență. Vor primi un stimulent de 2.500 de lei. Iată ce trebuie să facă pentru a obține banii!


In articol:

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că angajaţii centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, a copiilor și a altor persoane defavorizate vor primi un stimulent de risc în cuantum brut de 2.500 de lei.

bani
Ce categorie de români primește 2.500 de lei.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Anunț de ultimă oră! S-au dublat pensiile! Vezi cine urmează să primească de luna aceasta mai mulți bani

Care este condiția obligatorie pentru a primi 2.500 de lei

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – MMPS anunță un proiect legislativ pentru încurajarea celor care lucrează pentru îngrijirea bătrânilor, a copiilor și a altor persoane din centre rezidențiale.

Însă, acești angajați sunt obligați să se vaccineze sau să se testeze pe banii proprii sau să facă dovada infectării cu Covid-19, pentru a-și păstra locurile de muncă.

Citeste si: Anunț uriaș pentru toți românii! Guvernul le va plati facturile la energie si gaze! De cand se intampla

”La începutul lunii august am semnat Ordinul nr. 665/2021 pentru a mă asigura că angajaţii centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și angajații centrelor rezidențiale destinate altor categorii vulnerabile, care în starea de urgență au fost izolaţi la locul de muncă pentru a-i proteja pe cei de care au grijă, vor primi stimulentul de risc în cuantum brut de 2.500

de lei.

Pentru că nimeni nu își dorește să ne întoarcem la măsuri mai severe, trebuie să fim conștienți că acum avem o măsură de prevenție, vaccinarea, pe care avem datoria să o utilizăm pentru a salva vieți”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan.

În ultimele zile, cazurile noi de infectări cu coronavirus au explodat în Româia. Astfel, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care introduce noi măsuri în vederea protejării persoanelor vulnerabile din centrele sociale (persoane vârstnice, copii și adulți cu dizabilități).

Citeste si: Veste uriașă pentru pensionarii români! Vor primi mai mulți bani de la stat. Anunțul oficial făcut de Raluca Turcan

Proiectul de act normativ va intra în procedura de avizare și prevede următoarele măsuri:

  • Autoritățile administrației publice locale și furnizorii de servicii sociale publici și privați vor fi obligați să solicite personalului care are contact cu persoanele beneficiare, fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, fie dovada unui rezultat negativ al testării, fie confirmarea faptului că au avut boala.
  • Neprezentarea dovezilor menționate va duce la interzicerea accesului în centrele de servicii sociale sau interzicerea desfășurării activităților care presupun contactul cu beneficiarii.
  • Angajații care refuză vaccinarea vor putea opta pentru testarea periodică, dar vor suporta costurile aferente testării. Pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testării se suportă de direcţiile de sănătate publică judeţene.
  • Nerespectarea acestor prevederi reprezintă contravenție.

În perioada stării de urgență s-au înregistrat cifre semnificative de infectare și deces cauzate de Covid-19, atât în rândul personalului – 3.657 de angajați infectați și 6 decedați, dar și al beneficiarilor de asistență socială – 10.154 de beneficiari infectați și 917 decedați.

Pe de altă parte, din cei aproximativ 45.000 de angajați din centrele sociale, doar 10.000 s-au vaccinat, potrivit Capital.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Cel mai important anunț făcut de Marius Budăi. Ministrul Muncii vă învaţă cum să calculaţi cu cât vă crește pensia din 1 ianuarie 2022

CONFESIUNEA fără PERDEA a unui `băiat deștept` din Energie despre un PATRON de presă - L-a VERIFICAT la Elan Schwartzenberg și REGRETĂ prietenia cu acesta

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Oferte Crăciun și Revelion: Unde poți merge de sărbătorile de iarnă dacă nu vrei să stai acasă. Prețurile sunt mai mici ca anul trecut!

Bilanț coronavirus 8 decembrie 2021: Scade numărul cazurilor noi și al deceselor! Câte s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies