Vestea momentului pentru PENSIONARI! Se schimbă din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul

Author: Ana Dinu
Schimbari pentru pensionari

Este vestea momentului pentru pensionari. Legea pensiilor va suferi schimbări din 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul care vizează pe toată lumea.

După cum a anunțat ministrul Muncii, în 2022 vom avea parte de o nouă lege a pensiilor, dar

asta se va întâmpla, cel mai probabil, spre sfârșitul anului. Totodată, Raluca Turcan a mai precizat că până la finalul anului 2023 va fi gata procesul de digitalizare a sistemului de pensii.

Noua lege a pensiilor din 2022

Ministrul Muncii a anunțat că până la finalul anului 2022, în România va intra în vigoare noua lege a pensiilor, care va veni cu schimbări majore pentru români.

De asemenea, Raluca Turcan își dorește ca noua lege a pensiilor să rămâna valabilă, fără alte modificări, mult timp de acum înainte, și să nu mai existe schimbări de la an la an, așa cum s-a întâmplat în țara noastră până acum.

Potrivit acesteia, legea pensiilor, cu recalcularea pensiilor, va fi gata la finalul anului 2022. Pensiile românilor vor fi recalculate în funcție de indicele de corecție.

”Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor. Ani la rând, milioane de pensionari au fost amăgiți cu creșteri spectaculoase de pensii, cele mai multe nesustenabile”, a spus Raluca Turcan.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

De asemenea, în ceea ce privește stagiul de cotizare, ministrul spune că este important ca acesta să rămână la 15 ani, cel puțin, și asta pentru că în România sunt 930.000 de beneficiari de pensie minimă socială de 800 de lei, care, pentru a fi accesată, necesită un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani.

Citeste si: România trebuie să dea banii înapoi la UE! Un specialist avertizează: "E crimă economică"

Sistemul de digitalizare a pensiilor va fi gata până la sfârșitul anului 2023

După cum a precizat Raluca Turcan, procesul de digitalizare a sistemului de pensii va fi gata până la finalul anului 2023. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, vor fi alocați bani pentru îmbunătățirea procesului de digitalizare.

Noua lege a pensiilor 2023: Tot ce trebuie să știi despre formula nouă pentru recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii din România

De asemenea, în 2022 se vor produce schimbări și cu privire la alocațiile copiilor din România. Potrivit calendarului majorărilor, alocațiile vor fi mărite de la 1 ianurarie.

Citeste si: Florin Cîțu, promisiuni pentru români: ”Vom putea să plătim şi pensii mai mari şi salarii mai mari!” Când va avea loc schimbarea