Veste uriasa pentru soferi! Parlamentul a decis eliminarea supraaccizei la carburanti

,

Parlamentul a decis eliminarea supraaccizei la carburanți după ce Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri. Astfel se va modifica Codul Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.


In articol:

Parlamentul a decis eliminarea supraaccizei la carburanți după ce Plenul Camerei Deputaților a votat miercuri.

Astfel se va modifica Codul Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time.

Odată cu adoptarea inițiativei legislative, economia la un plin de combustibil, pentru un rezervor de 60 de litri, va fi de 25 de lei, arată calculele Guvernului.

„A vând în vedere toate efectele negative generate de acciza majorată pentru carburanți și de supra-impozitarea contractelor de muncă cu timp parțial (prin modalitatea de determinare a bazei de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări de sănătate), propunem următoarele măsuri:

– Diminuarea accizei la carburanți, la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017;

– Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă cu timp parțial și aplicarea unei baze de calcul pentru contribuțiile sociale și a contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate în funcție de salariul realizat și nu în funcție de salariul de bază minim brut pe țară, care ține de o decizie discreționară a Guvernului”, arată expunerea de motive a actului normativ.

Citeste si: Se dau amenzi usturatoare pentru soferi, chiar daca au cauciucuri de iarna si lanturi

Citeste si: Cum sunt prinsi soferii care folosesc telefonul! Metodele ingenioase ale politistilor

Robert Sigartau, deputat PNL a anuntat ca pretul carburantilor va scadea incepand cu 2020

Victorie la votul final din Camera Deputaților! Prețul carburanților se va ieftini la începutul lui 2020 pentru că supraacciza a fost eliminată!

Am reușit să eliminăm o măsură care a făcut viața amară multora dintre dumneavoastră.

Astăzi a fost votul decisiv în plenul Camerei Deputaților. Cu majoritate de voturi, Camera a adoptat propunerea noastră legislativă de eliminare a supraaccizei la carburanți.

Consecința va fi că, de la începutul anului viitor, benzina și motorina se vor ieftini. Așa cum s-au ieftinit și după prima eliminare a supraaccizei, în perioada ianuarie-august 2017. Amintiți-vă că în iulie 2017, fără supraacciză, prețurile la benzină și motorină erau printre cele mai ieftine din Uniunea Europeană.

Prin urmare, nu sunt niciun fel de motive să fie altfel după o nouă eliminare a supraaccizei.

Este o măsură reparatorie, în respectul românilor. Măsură pentru creșterea încrederii cetătenilor în stat, pentru creșterea nivelului de trai și a economiei.

Mulțumesc domnului Ludovic Orban, președintele PNL și premierul României, colegilor din PNL care au susținut această inițiativă care este și parte din programul nostru de guvernare.

Mulțumesc colegilor din Camera Deputaților pentru votul favorabil de astăzi.

Vă mulțumesc vouă, tuturor, dragile și dragii mei, pentru miile de mesaje de susținere pe care le-am primit. Au contat enorm!

Astăzi am făcut un pas spre România normală! Rămânem împreună și vom reuși!”, a scris Robert Sigartau pe pagina lui de facebook.

Citeste si: Bucuresti: caldura si apa calda nu mai sunt furnizate de RADET. Gabriela Firea a facut anuntul: "Am semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare"

Citeste si: Dezastrul RADET: trei mari spitale din Bucuresti raman fara caldura si apa calda

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ultima ora! Ce se intampla cu pensiile. Liberalii au dat detaliile mult asteptate de romani

Pentru asta avem bani: România a înfiinţat un fond de 1 miliard de euro pentru dezvoltarea de noi tehnologii în cadrul NATO, alături de 16 state

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Cutremur puternic in Romania, in urma cu putin timp! Seismul a avut epicentrul intr-o zona neobisnuita! Iata ce magnitudine ingrijoratoare a avut!

Sfântul Nicolae. Ocrotitorul copiilor săraci, sărbătorit la 6 decembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies