Veste neașteptată pentru români! Câte zilele libere vom avea de Sfânta Maria?

Author: Lavinia Medrea

Adormirea Maicii Domnului este una dintre sărbătorile pentru care, când are loc în zilele lucrătoare ale săptămânii, românii primesc o zi liberă.

Conform legislației actuale, România are parte de 15 zile libere, una dintre zile fiind în data de 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. 

Din nefericire, anul acesta o sărbătorim pe Sfânta Maria  în weekend, deci nu vom avea o zi liberă, pentru că Duminica este oricum zi nelucrătoare.

Adormirea Maicii Domnului. Când avem liber?

La momentul actual, nu există vești care să anunțe o altă zi liberă pentru români, cum ar fi cea de luni, așa cum se obișnuia în trecut cu alte sărbători legale.

Citeste si: Sarbatoare, joi, 29 iulie 2021. Ce mare Sfant facator de minuni este praznuit in aceasta zi? Iata rugaciunea care poate fi rostita!

Alte zile libere de care vor avea parte românii sunt în număr de patru. Este vorba de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, cât și Ziua Națională a României, pe 1 Decembrie. 

„În România există în acest moment doar 11 zile libere consacrate prin lege în afară sărbătorilor de duminică (…), țară noastră fiind printre țările cu cele mai puține zile declarate legal nelucrătoare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

O sărbătoare atât de mare ca cea din 30 noiembrie, cu semnificații atât de profunde pentru neamul românesc, ar trebui să fie marcată în mod solemn!”, a fost o explicație a inițiatorilor legii motivând de ce 30 noiembrie trebuie să fie declarată zi liberă.

Se prelungește weekend-ul la finalul lunii noiembrie?

S-ar putea lua hotărârea ca weekend-ul să fie prelungit dat fiind faptul că cele două sărbători menționate anterior, mai sus, au loc în zilele de marți și miercuri. În concluzie, lunea, pe 29 noiembrie, s-ar putea să fim recompensați cu o zi liberă.

Citeste si: Postul Sfintei Mării 2021. Ce alimente nu ai voie să consumi și când se mănâncă pește în postul Sfintei Mării?

Dacă se va pune în aplicare această decizie, românii se vor bucura de un miniconcediu de cinci zile, de sâmbătă până miercuri.

Alte două zile libere sunt prima și a doua zi de Crăciun, 25 și 26 decembrie, doar că și aici avem un caz neferiit, și anume că ambele zile sunt tot în weekend. 

În concluzie, angajații români vor avea anul acesta parte de 15 zile de la stat, opt dintre ele fiind la sfârșit de săptămână.