SFÂNTUL ILIE 2021: Pe ce dată este Sfântul Ilie? Tradiții si superstiții! NU trebuie să faci asta de Sfântul Ilie!

,
cand este sfantul ilie 2021
Când este Sfântul Ilie în 2021?[Sursa foto: captura youtube]

SFÂNTUL ILIE 2021. Iată pe ce dată este Sfântul Ilie în 2021, ce tradiții și superstiții se leagă de această zi și ce nu ar trebui să faci în ziua în care este sărbătorit Sfântul Ilie.


In articol:

SFÂNTUL ILIE 2021. Pe ce dată este Sfântul Ilie în 2021? Unul dintre cei mai importanți sfinți din calendarul creștin ortodox este sărbătorit în fiecare an în luna iulie.

Iată când cade Sfântul Ilie în 2021 și ce nu e bine să faci în această zi. 

SFÂNTUL ILIE 2021. Pe ce dată este Sfântul Ilie în 2021? Minunile Sfântului Ilie

SFÂNTUL ILIE 2021. La fel ca în fiecare an, în 2021, Sfântul Ilie este sărbătorit pe data 20 iulie. Biserica Ortodoxă l-a trecut pe Sfântul Ilie în rândul sfinților datorită minunilor pe care acesta le-a făcut în timpul vieții. Despre Sfântul Ilie se știe că este aducătorul de ploi, în special în perioadele secetoase, dar este considerat și protectorul tuturor aviatorilor. 

Legenda Sfântului Ilie spune că în momentul în care acesta a venit pe lume, tatăl său a văzut mai mulți oameni îmbrăcați în alb, care îl înveleau pe Sfântul Ilie în scutece de foc și îi dădeau să mănânce o flacără. Încă din copilărie, Sfântul Ilie era un copil crendicios, petrecându-și foarte mult timp rugându-se.

Este cunoscut faptul că Sfântul Ilie a înfăptuit mai multe minuni în timpul vieții. Una dintre ele este cea legată de văduva care și-a pierdut copilul. Se spune că Sfântul Ilie a întâlnit o văduvă și a rugat-o pe aceasta să îi facă o pâine, iar în schimb, i-a promis că va avea ulei și făină până când se va termina seceta. La câteva zile după acest moment, fiul văduvei a murit, iar ea l-a acuzat pe Sfântul Ilie că i-ar fi ucis copilul.
Atunci, Sfântul Ilie a suflat de trei ori deasupra trupului neînsuflețit, iar băiatul a înviat. 

În vreme de secetă, Sfântul Ilie a salvat de la moarte poporul din Israel. El a trăit în Regatul de Nord al Israelului, care la acel moment se afla sub domnia regelui Ahab.

Se spune că Sfântul Ilie mână un car de foc în timpul furtunilor și trimite fulgere și tunete în special către cei păcătoși. 

superstitii sfantul ilie
Superstiții Sfântul Ilie 2021[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

SFÂNTUL ILIE 2021. Tradiții și superstiții de Sfântul Ilie

SFÂNTUL ILIE 2021. Sfântul Ilie este sărbătorit în fiecare an pe data de 20 iulie, iar de această sărbătoare se leagă nenumătate tradiții și superstiții. Se spune că Sfântul Ilie este cel care provoacă tunete, fulgere, furtuni și fenomene meteo extreme. Se spune că cei care nu respectă sărbătoarea Sfântului Ilie vor ajunge să cunoască furia lui, fiind cunoscut faptul că trimite fulgere către cei păcătoși.

De Sfântul Ilie 2021, oamenilor le este interzis să muncească la câmp sau în gospodărie, având în vedere că este vorba despre o sărbătoare marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox.

Se spune că dacă de Sfântul Ilie ploua, tună și fulgeră, oamenii trebuie să țină ușile și ferestrele închise, astfel încât niciun spirit rău să nu ajungă în casă. Mai mult, se crede că este bine ca oamenii să își facă de fiecare dată cruce în momentul în care tună și fulgeră. O superstiție veche spune că Dumnezeu i-a permis Sfântului Ilie să trăsnească orice, mai puțin crucea.

SFÂNTUL ILIE 2021. Se spune că oamenii care vor purta ramuri de salcie asupra lor, în ziua de Sfântul Ilie, vor fi protejați de fulgere.

În trecut, femeile care mergeau la biserică duceau cu ele busuioc pe care îl puneau la iconostas. După terminarea slujbei, busuiocul era dus acasă și cu el erau tratate bubițele apărute pe pielea copiilor.

De Sfântul Ilie se spune că este bine ca oamenii să își amintească de cei morți și să îi pomenească. Din acest motiv, de Sfântul Ilie, pe 20 iulie, se duc la biserică bucate și apoi se împart celor nevoiași.

Sfântul Ilie 2021. NU trebuie să faci asta de Sfântul Ilie! E mare păcat!

Sfântul Ilie 2021. Tradiția spune că în ziua de Sfântul Ilie, oamenii nu ar trebui să mănânce mere noi. Se spune că mărul este pomul Sfântului Ilie, iar acesta se va înfuria dacă oamenii vor lua mere noi din copac și mai ales dacă fac acest lucru înainte de 20 iulie, atunci când este sărbătorit Sfântul Ilie. Această zi este destinată odihnei, iar credincioșii ar trebui să nu muncească de Sfântul Ilie,   pentru a nu-l supăra pe acesta.

Dacă de Sfântul Ilie va tuna, se spune că toate alunele din copaci vor fi seci în anul respectiv.

Citeste si: Cele 11 reguli ale nuntilor, talmacite de Ilie Cleopa: "Barbatul sa nu aiba contact cu sotia decat de doua ori pe saptamana"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoare, duminica, 11 iulie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc doua Sfinte importante, mari facatoare de minuni!

E doar o chestiune de timp: Orice bancă sau comerciant din rețeaua Mastercard va putea oferi servicii cu criptomonede

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Sarbatoare, sambata, 10 iulie 2021. Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Iata RUGACIUNEA inchinata acestor Sfinti martiri!

Sarbatoare, vineri, 9 iulie 2021. Crestinii ortodocsi cinstesc doua mari praznice! Rugaciunea grabnic folositoare pentru iertarea pacatelor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies