Sarbatoare, sambata, 10 iulie 2021. Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Iata RUGACIUNEA inchinata acestor Sfinti martiri!

,
sarbatoare 10 iulie 2021
Calendar crestin ortodox, 10 iulie 2021. Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei[Sursa foto: doxologia.ro]

Potrivit calendarului ortodox, crestinii pranuiesc pe 10 iulie 2021, sarbatoarea Sfintilor 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Ce rugaciune se poate rosti!


In articol:

In fiecare an la data de 10 iulie, Biserica Ortodoxa praznuieste o sarbatoare importanta a celor 45 de Sfinti Mucenici din Nicopolea Armeniei. Anul acesta, praznicul Sfintilor 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei pica intr-o zi de sambata, la trei saptamani de la Rusalii, cand credinciosii nu vor posti, insa vor putea inchina rugaciuni staruitoare cu multa evlavie catre cei 45 de Sfinti pentru sanatate, liniste si pace sufleteasca.

Si tot in ziua de 10 iulie, preotii ii pomenesc in biserici si pe Sfantii Mucenici Vianor si Siluan; Sfantul Mucenic Apolonie din Sardia; Sfintii zece mii de Parinti din pustiile Egiptului; Sfantul Ioan, cuvantatorul de Dumnezeu.

Sarbatoare religioasa, 10 iulie 2021. Cine au fost cei 45 de Sfinti Mucenici din Nicopolea Armeniei

Potrivit crestinortodox.ro, Sfintii 45 de Mucenici originari din Nicopolea Armeniei, s-au nascut, au vietuit si au indurat patimi grele in timpul Imparatului Liciniu (308-324).
Cei mai cunoscuti dintre cei 45 de Mucenici au fost Sfintii Leontie, Mavrichie, Daniil si Antonie. Acestia si-au recunoscut dreapta credinta in Dumnezeu si de aceea au avut de indurat multe chinuri si torturi grele si in cele din urma au sfarsit ucisi din porunca Imapratului roman. Trupurile lor chinuite de multe schingiuiri au fost aruncate in foc, iar altii au fost aruncati de vii in flacari. Resturile trupurilor lor au fost adunate si adapostite de cativa crestini ai vremii. Iar dupa moartea Imparatului a fost ridicata o biserica in cinstea lor, iar sfintele lor oseminte s-au prefacut in Izvor de vindecare pentru credinciosi.

sarbatoare 10 iulie 2021
Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei praznuiti pe 10 iulie in fiecare an[Sursa foto: doxologia.ro]

Tropar Sfintilor 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei

In ziua de 10 iulie 2021, crestinii ortodocsi ii praznuiesc pe cei 45 de Sfinti Mucenici din Nicopolea Armeniei si pot inchina rugaciuni cu mare smerenie si evlavie pentru a ajutor in vindecare de boli si pentru liniste si pace sufleteasca.

"Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Cântarea 1, glasul al 5-lea.

Irmosul:
Mântuitorului Dumnezeu, Cel Ce a povăţuit pe popor prin mare, cu picioare neudate şi pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, Aceluia Unuia să-I cântăm, căci cu Slavă S-a preaslăvit.
Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.
Pe ostaşii lui Hristos cei purtători de chinuri, să-i lăudăm credincioşii cu cuget dumnezeiesc, ca pe nişte surpători ai rătăcirii şi luminaţi biruitori, cântând lui Dumnezeu laudă de biruinţă.
Stih: Sfinţilor mucenici, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi.

Pătimitorilor cei ce v-aţi nevoit luminat pe pământ şi aţi răbdat chinurile, aţi primit în cer cununile, cântând cu un glas lui Dumnezeu cântare de biruinţă. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.
Fiind legaţi prin credinţă de unirea sufletului, aţi năvălit împotriva rătăcirii şi v-aţi arătat, biruitori purtători de cununi, cântând împreună cu un glas laudă de biruinţă. Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei). Preacurată Maica lui Dumnezeu, roagă neîncetat pe Dumnezeu, Cel Ce S-a întrupat din tine şi de sânurile Tatălui nu S-a depărtat, să izbăvească de toată primejdia pe cei pe care i-a zidit.", potrivit doxologia.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Sarbatoare cu cruce neagra, miercuri, 7 iulie 2021. Biserica ortodoxa praznuieste astazi o Sfanta Mucenita facatoare de minuni! Rugaciunea care poate fi rostita astazi

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies