Ce este INTERZIS de Rusalii? Se spălă sau nu rufe în această zi

,

Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox


In articol:

Mulți credincioși se întreabă care sunt tradițiile și obiceiurile pe care trebuie să le respecte de Rusalii. Iată daca este permis sau nu să se spele rufele în această zi. 

Tradiții și obiceiuri de Rusalii

În tradiția românească, se spune că cine nu va respecta sărbătoarea Rusaliilor va avea de-a face cu Ielele, și anume spirite malefice. În

acest an, Rusaliile pică pe data de 20 și 21 iunie, fiind o sărbătoare deosebit de importantă în calendarul ortodox. 

Conform tradiției, în zilele de Rusalii este interzis să faceți treburi casnice, cum ar fi spălatul rufelor sau curățenie.

Nu e bine să mergi la câmp, pentru că Ielele te pot prinde şi pedepsi. De asemnea, în această zi nu se intră în vie, nu se merge în locuri pustii, pe langă păduri sau fântâni fiindcă te poţi întâlni cu spiritele rele.

Se spune că cine lucrează în ziua de Rusalii poate fi pedepsit de puterea Ielelor, pentru că nu sărbătorește cum trebuie această zi.

Citeste si: Zile libere 2021: De câte zile libere se bucură angajaţii din România. Când sunt următoarele zile libere pentru români

În zona rurală se mai păstrează tradiția conform căreia credincioșii trebuie să ducă la sfințit crenguțe de tei și nuc, urmând să  împodobească cu ele casele și icoanele.

În anumite zone, pe lângă tei și nuc, credincioșii mai folosesc leuștean, usturoi și pelin.

Credincioșii obișnuiesc să poarte în sân sau în buzunare aceste ierburi, pentru a nu fi “luați din Rusalii” sau amenințați de către Ielele neiertătoare.

Citeste si: CITEȘTE: Pe ce dată pică Rusaliile în 2021. Câte zile libere mai rămân pentru anul 2021

Zile libere de Rusalii

Conform calendarului ortodox, Rusaliile se sărbătoresc la la 50 de zile după Învierea Domnului și la 10 zile după Înălțarea Domnului.

Astfel, în 2021 Rusaliile pică în data de 20 și 21 iunie. Cu ocazia sărbătorii, angajații vor avea două zile libere legale (duminică și luni). Credincioșii vor duce la biserică crenguțe de nuc şi salcie să fie sfințite, se spune că acestea te feresc de toate relele.

Citeste si: Află: Ce tradiții și obiceiuri respectă credincioșii de Rusalii 2021

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoare mare pentru crestini, 17 iunie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste joi, trei Sfinti importanti! Iata ce canon de rugaciune poate fi rostit in aceasta zi!

Liderul PSD Sector 1 dezvăluie pe ce a vrut Clotilde Armand SĂ ARUNCE cu bani: 48.000.000 de lei pe arbori, gazon și garduri vii

Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

DESCOPERĂ: Când sunt Rusaliile în 2021. Câte zile libere mai rămân pentru anul 2021

Află: Ce tradiții și obiceiuri respectă credincioșii de Rusalii 2021

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies