Sarbatoarea 15 iunie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste astazi patru mari Sfinti aparatori ai crestinismului si facatori de minuni!

,
Calendar crestin ortodox 15 iunie 2021
Calendar crestin ortodox 15 iunie 2021. [Sursa foto: doxologia.ro]

Sarbatoare importanta astazi, 15 iunie 2021 pentru credinciosi. Potrivit calendarului ortodox, azi sunt cinstiti de Biserica ortodoxa Sfantul Amos, Sfantul Mucenic Isihie si Fericitii Augustin si Ieronim.


In articol:

In fiecare an la data de 15 iunie, crestinii ortodocsi praznuiesc o sarbatoare importanta deoarece sunt cinstiti de Biserica ortodoxa patru Sfinti mari: Sfantul Amos, Sfantul Mucenic Isihie si Fericitii Augustin si Ieronim.


Tot in aceasta zi sunt pomeniti si Sfantul Mucenic Dula; Soborul Preasfintei Stapanei noastre Nascatoare de Dumnezeu; Sfantul Mucenic Narsi; Sfantul Fortunat; Sfantul Apostol Ahaic; Sfantul Apostol Stefan; Sfantul Mucenic Isihie; Cuviosul Ortisie. Anul acesta aceste praznice au picat intr-o zi de marti, cand crestinii ortodocsi nu tin post, ci pot manca alimente de dulce.

Sarbatoarea 15 iunie 2021. Cine a fost Sfantul Proroc Amos

Sfantul Proroc Amos s-a nascut intr-o familie saraca si a trait in cetatea Tecui, in vechea zona a Iudeei, in apropierea Betleemului. Acesta s-a ocupat cu cresterea si pastorirea animalelor.
Sfantul Amos este considerat unul dintre cei 12 profeti ai acelor vremuri. Acesta a simtit chemarea Domnului si astfel a inceput sa se dedice religiei crestine inca din tinerete, cand si-a inceput proorocia in vremea domniei lui Ieroboam al II-lea (793-753 î.Hr.)

si a activat in cadrul Regatului de Nord.

Sfantul Amos a propovaduit credinta in Dumnezeu si a criticat vehement inchinarea la idoli, astfel a atras ura conducatorilor. La un moment dat acesta a profetit caderea Regatului de Nord, care se afla sub domnia asiriana, atragandu-si asupra sa si mai multa aversiune. In cele din urma acesta a fost ucis de catre un preot fals.

calendar ortodox 15 iunie 2021
Sfantul Amos este praznuit in data de 15 iunie, in fiecare an.[Sursa foto: doxologia.ro]

Sarbatoarea 15 iunie 2021. Cine a fost Sfantul Augustin

Sfantul Augustin sau Fericitul Augustin s-a nascut in anul 354 in cetatea Tagaste din vechea Numidia (astazi, Africa de Nord) intr-o familie saraca. Mama sa a fost de religie crestina, iar tatal sau a fost pagan.
Sfantul Augustin a fost botezat in dreapta credinta in Dumnezeu si a aparat mereu religia crestina. Acesta a studiat stiintele acelor vremuri, devenind un mare filosof al acelei vremi si influentand mult monahismul.

In tineretea sa a dus mai intai o viata in desfrau si sa abatut de la dreapta credinta. Insa odata ce a ajuns la Milano acesta a inceput sa se apropie mai mult de Dumnezeu si de cele sfinte. Episcopul Ambrozie a fost multumit de cuvantarile acestuia, care l-a readus treptat spre divinitate.

Troparul Sfantului Prooroc Amos

”A proorocului Tău Amos pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Curăţindu-ţi prin Duhul inima cea strălucitoare de lumină, Mărite Proorocule Amos, ai primit de sus harul proorociei şi la margini cu mare glas ai strigat: Acesta este Dumnezeul nostru şi nu se va adăuga altul către Dânsul”, potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Sarbatoare 14 iunie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc astazi un mare Sfant Proroc, grabnic protector al agricultorilor si aducator de belsug in familie!

Citeste si: Calendar ortodox 13 iunie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită în această zi?

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Sarbatoare 14 iunie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc astazi un mare Sfant Proroc, grabnic protector al agricultorilor si aducator de belsug in familie!

Cipru se vede nevoită să introducă măsuri de siguranță mai stricte pentru a reduce transmisia Covid

Cine este actualul iubit al fiicei lui Liviu Dragnea? Alexandra Dragnea este acuzată că i-a distrus acestuia cariera

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită în această zi?

Calendar ortodox 12 iunie 2021. Crestinii ortodocsi cinstesc astazi un mare Sfant facator de minuni si grabnic ajutator al celor slabi!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies