Calendar ortodox 13 iunie 2021. Ce mare sfântă este sărbătorită în această zi?

,
calendar ortodox 13 iunie 2021
Sfanta Mucenica Achilina, sarbatorita pe data de 13 iunie

La data de 13 iunie in fiecare an, potrivit calendarului ortodox, este prăznuita Sfânta Mucenică Achilina.


In articol:

Anual, pe data de 13 iunie biserica crestin-ortodoxa  o praznuieste pe Sfanta Mucenica Anchilina. In aceeasi zi se face si pomenirea Sfantului Cuvios Iacov, a Sfantului Trifilie, episcopul Levcosiei din Cipru si a Sfintei Cuvioase Maici Ana si a fiului ei Ioan.

Cine a fost Sfanta Mucenica Achilina

Sfanta Mucenita Achilina  s-a nascut in Biblos, cetate din Palestina intr-o familie de crestini. Sfanta Achilina cunoastea deja toate tainele credintei crestine, la varsta de doar 7 ani. La 15 ani, ea inceput sa le invete pe fetele de varsta ei credinta in Hristos.

In vremea imparatului Diocletian (284-305) Sfanta Achilina a fost biciuita, i s-a infipt o vergea incinsa in foc prin urechi si prin creier, pentru ca nu se inchina idolilor. Moare din cauza acestor chinuri, iar trupul sau este aruncat in groapa de gunoaie din afara cetatii, spre a fi mancat de animale.

Noaptea, un inger al Domnului a ridicat-o din moarte. In ziua urmatoare, la porunca guvernatorului Ulosian, calaii i-au taiat capul Sfintei Achilina, conform crestinortodox.ro.

Citeste si: Cele mai importante sarbatori crestin-ortodoxe in luna iunie! Iata cand se praznuiesc anul acesta Inaltarea Domnului si Rusaliile!

Troparul Sfintei Muceniţe Achilina, glasul al 4-lea:

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Achilina, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc şi pe Tine căutându-Te, mă chinuiesc şi împreună mă răstignesc, şi împreună cu Tine mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărăţesc întru Tine; şi mor pentru Tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană, primeşte-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ţie.

Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuieşte sufletele noastre.

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului. 5 lucruri interzise astăzi

Tot astazi, facem pomenirea:
- Sfantului Cuvios Iacov;
- Sfantului Trifilie, episcopul Levcosiei din Cipru;
- Sfintei Cuvioase Maici Ana si a fiului ei Ioan;
- Sfantului Antipatru, episcopul Vostrilor;
- Sfantului Evloghie, patriarhul Antiohiei;
- Sfintilor zece mii de mucenici;
- Sfantului Mucenic Diodor din Emesa.


- Sfantului Iustin Popovici

Maine, facem pomenirea Sfantului Proroc Elisei.

Citeste si: Calendar ortodox 11 iunie 2021. Astazi este praznuit un mare Sfant, facator de minuni si vindecator de boli grave! Iata ce rugaciune puternica se rosteste azi!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar ortodox 11 iunie 2021. Astazi este praznuit un mare Sfant, facator de minuni si vindecator de boli grave! Iata ce rugaciune puternica se rosteste azi!

Sondaj Avangarde: Cine sunt politicienii care l-au întrecut pe Klaus Iohannis la popularitate

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

Tradiții și obiceiuri de Înălțarea Domnului. 5 lucruri interzise astăzi

Inaltarea Domnului, 10 iunie 2021. Ce anume nu trebuie sa faceti pentru a va merge bine tot restul anului!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies