Sarbatoare, duminica, 11 iulie 2021. Crestinii ortodocsi praznuiesc doua Sfinte importante, mari facatoare de minuni!

,
sarbatoare 11 iulie 2021
Calendar crestin-ortodox 2021. Sarbatoare mare duminca, 11 iulie 2021[Sursa foto: doxologia.ro]

Biserica Ortodoxa praznuieste in data de 11 iulie 2021, doua mari Sfinte care au marcat religia crestin-ortodoxa.


In articol:

Potrivit calendarului crestin-ortodox, in fiecare an la data de 11 iulie, Biserica Ortodoxa le praznuieste pe Sfanta Mare Mucenita Eufimia si pe Sfanta Olga, cea intocmai cu Apostolii si luminatoarea Rusiei.

In acest an, cele doua praznice sunt cinstite intr-o zi de duminica, cea de-a treia dupa Rusalii, in care preotii ortodocsi vor da citire in timpul slujbe de duminica din Evanghelia dupa Matei, Pilda despre grijile vietii. Credinciosii crestin-ortodocsi merg la biserica si pot inchina rugaciuni catre cele doua mari Sfinte pentru sanatate.

Tot in aceasta zi de 11 iulie sunt pomeniti in bisericile ortodoxe si Sfantul Mucenic Chindeu, prezbiterul; Sfantul Cuvios Leon din Mandra; Sfantul Mucenic Marchian; Sfantul Mucenic Martiroclis; Sfantul Cuvios Nicodim; Sfantul Cuvios Mucenic Nicodim.

Sarbatoare duminica, 11 iulie 2021. Cine a fost Sfanta Mare Mucenita Eufimia

Conform crestinortodox.ro, Sfanta Mare Mucenita Eufimia este de fapt praznuita in fiecare an la data de 16 septembrie, ce reprezinta ziua muceniciei sale. Aceasta a trait in vremea Imparatului Diocletian (284-305 dupa Hristos) si a ales inca din tinerete calea catre Dumnezeu si religia crestina. Ulterior a fost obligata sa renunte la credinta sa, insa pentru ca s-a impotrivit categoric a fost aspru chinuit si persecutata si in cele din urma ucisa.

In data de 11 iulie in bisericile crestin-ortodoxe se savarseste pomenirea minunii pe care Sfanta Eufimia a realizat-o la racla cu Sfintele sale moaste. Preotii acelei vremi au asezat o carte crestina despre Dumnezeu pe pieptul Sfintei, alaturi de o carte a ereticilor, iar dupa cateva zile cand au deschis din nou racla, au observat ca la picioarele Sfintei se afla cartea ereticilor, iar in mainile sale se afla cartea cu invataturile crestine.

sarbatoare 11 iulie 2021
Sfanta Eufimia este cinstita in fiecare an, la data de 11 iulie si la data de 16 septembrie [Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Troparul Sfintei Mari Mucenite Eufimia

"Mieluseaua Ta, Iisuse, Eufimia, striga cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc si pe Tine cautandu-Te, ma chinuiesc si impreuna ma rastignesc, si impreuna cu Tine ma ingrop cu Botezul Tau; si patimesc pentru Tine, ca sa imparatesc intru Tine; si mor pentru Tine, ca sa viez pentru Tine; ci, ca o jertfa fara prihana, primeste-ma pe mine, ceea ce cu dragoste ma jertfesc Tie. Pentru rugaciunile ei, ca un milostiv, mantuieste sufletele noastre.", potrivit crestinortodox.ro

Citeste si: Sarbatoare, sambata, 10 iulie 2021. Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii 45 de Mucenici din Nicopolea Armeniei. Iata RUGACIUNEA inchinata acestor Sfinti martiri!

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

CALENDAR creștin ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase sunt în luna iulie 2021?

Rușii de la Transneft anunță că Ucraina a oprit fluxul de petrol către Europa deși a primit bani: Au fost ordinele UE

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Sarbatoare, vineri, 9 iulie 2021. Crestinii ortodocsi cinstesc doua mari praznice! Rugaciunea grabnic folositoare pentru iertarea pacatelor!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies