Veste buna pentru toti romanii! Vor plati mai putin la curentul electric. De cand se aplica reducerea

Schimbări mari din partea Autoritatății Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Tariful va fi redus.


In articol:

Se pare că vor fi reduse tarifele de distribuţie şi transport al energiei electrice. Reducerea va fi aplicată începând cu 15 ianuarie 2020.

Tarifele vor fi reduse în urma eliminării contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pe care o plăteau companiile din energie la bugetul autorităţii, mai precizează ANRE.

Mai exact, potrivit unor proiecte de ordin, tariful de transport va fi redus cu 1,9%, până la 17,97 lei pe MWh.

Tarifele de distribuţie vor scădea cu ponderi între 1,7% şi 1,8% şi vor ajunge la următoarele valori: 122,92 lei pe MWh pentru Distribuţie Oltenia, 109,54 lei pe MWh pentru E-Distribuţie Banat, 134,02 lei pe MWh pentru E-Distribuţie Dobrogea, 116,67 lei pe MWh pentru E-Distribuţie Muntenia.

Electrica Transilvania Nord va avea un tarif de 106,5 lei pe MWh, Electrica Muntenia Nord va percepe 126,05 lei pe MWh, iar Electrica Transilvania Sud un tarif de 106,53 lei pe MWh, în timp ce Delgaz Moldova va factura un tarif de distribuţie de 132,24 lei pe MWh.
ANRE majorase tarifele

Citeste si: Dezastrul RADET: trei mari spitale din Bucuresti raman fara caldura si apa calda

Citeste si: Romania: pret record la curentul electric! Noi platim dublu fata de celelalte tari din regiune

De la 1 ianuarie, ANRE majorase aceste tarife cu până la 7,5%.

Tarifele în vigoare de la data de 1 ianuarie 2020 includ în categoria costurilor de operare şi mentenanţă necontrolabile costuri aferente contribuţiei către ANRE în procent de 2% din cifra de afaceri, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 (…). Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2020, procedurile legale din OUG 33/2017 (…) referitoare la nivelul contribuţiei către ANRE au fost eliminate”, explică reprezentanţii ANRE în nota de fundamentare, potrivit agerpres.

În consecinţă, ANRE trebuie să modifice tarifele de transport şi de distribuţie aprobate anterior aferente anului 2020 şi să le diminueze, având în vedere reducerea contribuţiei de la 2% la 0,2%, mai spun oficialii autorităţii.

sursa: capital.ro

Citeste si: E oficial! Cat va fi pretul gazelor si energiei electrice in 2020

Citeste si: Pretul la curent si gaze din 2020. E oficial! Ce se intampla cu facturile romanilor

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate