Pretul la curent si gaze din 2020. E oficial! Ce se intampla cu facturile romanilor

,

Anunț major pentru toți românii, dar mai ales pentru cei care au centrale termice. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la o emisiunie ce se va întâmpla cu prețul energiei și al gazului începând cu 2020.


In articol:

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a declarat la B1 Tv că aproape 90% din Ordonanţa 114 va fi abrogată în Parlament, iar toate prevederile din domeniul energiei vor fi anulate.

Ministrul asigură românii că nu va creşte preţul la energie electrică şi gaze naturale de la 1 ianuarie 2020.

Însă, acesta susține că piaţa ar trebui liberalizată din 2021 şi că trebuie redefinit conceptul de ”consumator vulnerabil” care include în prezent toţi consumatorii casnici.

Ordonanţa 114 conţine foarte multe prevederi care se referă la foarte multe domenii. Ce ştiu despre Ordonanţa 114, în integralitatea ei, este că ne vom asuma răspunderea pe un proiect de lege în Parlament şi cam 80-90 la sută din Ordonanţa 114, în integralitatea ei, o vom abroga. Referitor la domeniul energiei, acolo lucrurile sunt foarte clare, vom abroga cam toate prevederile care au adus distorsiuni în sistemul energetic, adică toate articolele care se referă la zona de energie şi o vom abroga, evident, cu o perioadă tranzitorie pentru a nu crea probleme în sistem”, a declarat ministrul Virgil Popescu, joi seară, într-o emisiune la B1 TV.

Citeste si: Se dau bani de la stat! 20.000 de lei pentru fiecare roman care vrea sa scape de factura la curent

Citeste si: Anunt pentru toti cei care au centrala termica: cum pot plati mai putin la gaze

Pe

lângă afirmațiile făcute cu privire la prețul energiei și al gazului, ministrul a mai spus și că adoptarea acestei Ordonanțe s-a făcut într-un mod misterios, el neștiind nimic despre ce prevedea actul normativ.

Nu vor creşte facturile de la 1 ianuarie, aşa cum spune PSD, pentru energie electrică şi pentru gaze naturale. Vom implementa abrogarea Ordonanţei 114 cu o perioadă de tranziţie, probabil gazele naturale se va ridica preţul impus la producător de la 1 septembrie, în paralel cu un program de gas release, adică să spunem cum se va livra gazul în piaţă şi cum se va duce o parte către

clienţii casnici şi către clienţii industriali şi probabil până la 31 decembrie 2020 pentru energia electrică, în aşa fel încât piaţa să fie liberă începând cu 2021. Nu vom avea creştere de preţ. Sunt convins de asta, am avut discuţii cu ANRE-ul nu vom avea creşteri de preţ în aşa fel încât populaţia să fie defavorizată, dar în paralel trebuie odată pentru totdeauna să definim acel consumator vulnerabil pentru că în momentul de faţă în România toată populaţia este considerată vulnerabilă” a mai spus ministrul Energiei.

Pe de altă parte, Virgil Popescu a precizat și că nicio ţară din lume nu poate rezista cu subvenţii pentru toţi consumatorii, spunând că până la sfârşitul anului viitor trebuie reglementat şi sistemul de acordare a acestor ajutoare alocate consumatorilor vulnerabili.

sursa: capital.ro

Citeste si: Romania: pret record la curentul electric! Noi platim dublu fata de celelalte tari din regiune

Citeste si: Se dau bani de la primarie pentru incalzire! Cum se intra in posesia lor

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo vineri, 6 decembrie. Cum e vremea la Bucuresti si in tara

BNR: 'Un lucru care ne frapează este cel vizând sectorul guvernamental. Aici să ştiţi lucrurile aproape că deranjează'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Horoscop 06.12.2019. Zodia care este atentionata de astre: cheltuieste banii cu masura

Lebăr de casă. Reteta originala pentru masa de Craciun

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies