E oficial! Cat va fi pretul gazelor si energiei electrice in 2020

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a făcut miercuri precizări extrem de importante cu privire la evoluția prețului gazelor și al energiei electrice în 2020.


In articol:

El a precizat că preţurile pentru consumatorii casnici vor continua să fie reglementate pe tot parcursul anului viitor.

Energia electrică şi gazele pentru populaţie nu au niciun motiv să fie scumpite nici de la 1 ianuarie 2020 şi nici în iulie anul viitor, când preţul gazelor la producător va fi liberalizat, a declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Popescu a arătat că Guvernul liberal a luat deja măsuri pentru abrogarea OUG 114/2018 pe partea de energie, astfel încât preţul gazelor la producător să fie din nou liberalizat la 1 iulie 2020, iar plafonul de 68 de lei pe MWh să fie ridicat.

Niciun motiv să crească prețurile

La acea dată, volumul de gaze care va ajunge pe piaţă va fi mai mare, astfel că preţurile nu au niciun motiv să crească.

Citeste si: Răsturnare TOTALĂ de situație. Ce se întâmplă cu înmormântarea lui Emi Pian. Decizia luată de familia interlopului - capital.ro

În ceea ce priveşte piaţa de energie electrică, România a obţinut o derogare de un an de la Comisia Europeană pentru punerea în aplicare a Regulamentului 943, adică liberalizarea pieţei, regulament care ar fi trebuit implementat la 1 ianuarie 2020.

citeste continuarea pe capital.ro

Citeste si: Pretul la curent si gaze din 2020. E oficial! Ce se intampla cu facturile romanilor

Citeste si: Romania: pret record la curentul electric! Noi platim dublu fata de celelalte tari din regiune

Citeste si: Veste buna pentru romanii care au centrale termice. Pretul gazelor la nivel record

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies