Va fi obligatoriu in Romania vaccinul anti-coronavirus? Declaratiile ministrului Sanatatii

Vaccinul anti-coronavirus pare sa fie solutia salvatoare la nivel mondial in contextul pandemiei. Ce spune ministrul Sanatatii, Nelu Tataru despre obligativitatea vaccinarii anti-coronavirus.


In articol:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru a vorbit recent despre obligativitatea vaccinarii anti-coronavirus in Romania.

„Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-Covid la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu. (…) Ca și vaccinul antigripal, ca și vaccinul anti-Covid, le recomand. Sunt acele seturi de vaccinuri care se fac pe program, la nivel național, pe care le luăm din copilărie, pentru acelea aș face vaccinare obligatorie. Ne gândim că acesta este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a spus Nelu Tătaru la postul Digi 24, conform Mediafax.

In același context, ministrul Sănătății a insistat pe faptul că este un susținător al legii referitoare la vaccinarea obligatorie. Pur și simplu, vaccinul pentru coronavirus nu-l vede inclus pe respectiva listă de obligativități.

Citeste si: China a facut marele anunt: vaccinul pentru coronavirus ar putea fi pus curand pe piata

Citeste si: Ce face Bill Gates cu vaccinul de 388 de milioane de dolari. Americanii au dezvaluit totul

Citeste si: Veste proasta de la cercetatori: imunizarea cu coronavirus nu dureaza prea mult. Ce au descoperit despre copii

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate