Ce face Bill Gates cu vaccinul de 388 de milioane de dolari. Americanii au dezvaluit totul

Novavax va începe faza 1 a testării unui vaccin anti-coronavirus după ce a primit 388 de miliarde de dolari din partea unui grup susținut de Bill Gates.


In articol:

CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), Coaliția pentru Epidemie Preparare Inovații este o bază care ia donații de la organizațiile publice, private, filantropice și ale societății civile, pentru a finanța proiecte de cercetare independente pentru a dezvolta vaccinuri împotriva bolilor infecțioase emergente.

Coalitia condusa de Bill Gates a oferit 388 de milioane de euro pentru un vaccin impotriva coronavirusului, motiv de controversa pentru conspirationisti.

Compania americană Novavax a dezvăluit că faza 1 a testării noului vaccin a început luni, 25 mai. „Este o realizare importantă să administrăm acest vaccin participanților la prima fază a testării. E încă un pas făcut în lupta mondială contra Covid-19”, a explicat președintele Novavax, Stanley C. Erck, potrivit fanatik.ro.

Citeste si: Primul vaccin testat pentru coronavirus a dat rezultate promitatoare. Cand incepe productia la scara larga

Citeste si: Vaccinul împotriva Covid-19 obligatoriu?! Toți românii trebuie să știe asta

Dacă totul va decurge conform planului, compania își va prezenta rezultatele în iulie 2020, după care va trece în faza a 2-a a testului.

Faza 1 a testării implică 130 de participanți cu vârsta cuprinsă între 18 și 59 de ani din Australia, însă lucrurile s-ar putea schimba în funcție de rezultatele experimentului.

Dacă testarea va fi un real succes în Australia, aceasta va fi extinsă în SUA, cu ajutorul banilor lui Bill Gates. 388 de miliarde de dolari este sprijinul financiar promis companiei Novavax din partea CEPI, companie care se identifică cu Bill Gates.

Citeste si: Chinezii cred ca vor opri pandemia fara vaccin. Ce s-a descoperit

Citeste si: Surpriza de proportii! Cati suedezi s-au imunizat cu coronavirus? Adevarul despre imunizarea de grup

Citeste si: Valul doi de coronavirus in China: virusul se comporta diferit in noile focare. Ce au observat specialistii

 

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate