E oficial! Noua Declaratie unica acorda bonificatii de 10%. Pana cand trebuie sa o depui

,

Noua Declarație unică care include bonificațiile de până la 10% a fost publicată în Monitorul oficial.


In articol:

5% pentru plata la timp și încă 5% dacă se depune online. Termenul este 30 iunie. Formularul era așteptat de circa un milion de persoane.

Aceste procente au fost decise printr-o ordonanță de urgență din luna mai:

• Persoanele fizice vor primi o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de

asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligații fiscale anuale pentru anul 2019, dacă toate aceste obligații fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv.

• Va fi aplicată o bonificație de 5% din impozitul pe venit, contribuția de asigurări sociale și contribuția de asigurări sociale de sănătate, pentru depunerea Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până la 30 iunie 2020 inclusiv. Aceasta se acordă numai dacă este îndeplinită condiția de acordare a bonificației pentru plata în termenul anunțat.

Conform documentului, în situația în care contribuabilii au depus până la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență sau depun ulterior, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv, Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice- Capitolul I. Date privind veniturile realizate, pentru veniturile realizate în anul 2019- formular disponibil la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, care nu prevede acordarea bonificațiilor, pot beneficia

de acestea, prin depunerea unei declarații rectificative- formular actualizat în acord cu noile prevederi, până la data de 30 iunie 2020 inclusiv. Indiferent de modalitatea de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, inițială, în cazul în care declarația rectificativă se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă și plata obligațiilor fiscale anuale datorate pentru anul 2019 a fost efectuată până la data 30 iunie 2020, inclusiv, contribuabilul beneficiază de ambele bonificații.

În cazul în care plata obligațiilor fiscale anuale datorate pentru anul 2019 a fost efectuată până la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, sau ulterior acestei date, dar nu mai târziu de data de 30 iunie 2020 inclusiv, aceasta se ia în considerare pentru acordarea bonificațiilor în condițiile prevăzute pentru acordarea acestora. Pentru sumele achitate în plus față de obligațiile fiscale de plată aferente anului 2019, se aplică în mod corespunzător prevederile art.167

sau 168, după caz, din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Citeste si: S-a votat dublarea alocatiilor. Cand vor primi parintii alocatiile copiilor marite

Citeste si: Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Citeste si: Se dau bani! Violeta Alexandru a facut anuntul: "Ne dorim ca acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie"

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Educatia sexuala in scoli, cu acordul parintilor. "Cei mici nu pot fi protejati prin neinformare"

Ianis Hagi a câştigat TITLUL în Scoţia cu Glasgow Rangers: Primul trofeu pentru club, după 10 ani

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

"Esti terminat!" Mesaj dur primit de Bogdan Mocanu

Ella, pregătită să plece de la "Puterea Dragostei"? Iată ce le-a cerut prietenilor de pe instagram : "Caut..."

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies