Se dau bani! Violeta Alexandru a facut anuntul: "Ne dorim ca acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie"

,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut un anunț important în legătură cu primele măsuri pentru stimularea reluării activității pe piața muncii.

După analize și consultări periodice cu sindicate, cu patronate, cu mediul de business, cu societatea civilă am finalizat la sfârșitul săptămânii trecute și au fost aprobate de către Guvern primele măsuri pentru stimularea reluării activității pe piața muncii.

Ne-am descurcat, în condițiile excepționale, să facem plăți în cel mai rapid mod posibil pentru șomajul tehnic din toate domeniile afectate. 2,7 miliarde de lei au fost mobilizați pentru șomaj tehnic de la începutul stării de criză.

România a reușit, de la reglementare la expedierea banilor, să gestioneze rapid un mecanism creat de la zero. Cine a trecut printr-o experiență de acest tip, luând de la zero ideea și ducând-o până la capăt cu bine, poate înțelege de ce spun că #munca a dat rezultate.”, scrie ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

”Acum vom plăti doar pentru câteva domenii în care se mențin măsuri de restricție și ne mobilizăm pentru o nouă provocare: primele plăți din pachetul de măsuri active pentru susținerea revenirii în activitate. Ministerul Muncii este primul minister din Cabinet care propune, obține reglementarea și declanșează procesul de efectuare a plăților.

Ne dorim ca și acest sprijin să ajungă rapid la toți cei care au nevoie, asumându-ne că vor urma și alte măsuri pentru categorii de persoane afectate din punct de vedere al veniturilor, în urma reducerii activității.

România revine la muncă! Este cea mai mare mulțumire pentru mine.”

, și-a încheiat aceasta mesajul pe pagina personală de Facebook.

Citeste si: Ultima ora! Cresc pensiile! Declaratiile primului ministru: "Vom creste pensiile, dar..."

Citeste si: Somajul tehnic se plateste pana la 1 iunie. Ludovic Orban a explicat ce se intampla dupa aceasta data

Citeste si: Ultima ora! Se modifica programul IMM Invest. Cand va fi reluat. Florin Citu: "Sunt bancabile maxim 15.000 de IMM-uri"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Horoscop zilnic, 3 iunie 2020! Previziuni astrale pentru toate zodiile

Rusia transmite mesaje cu dublu sens după ce a concentrat trupe la graniţa cu Ucraina: 'Nu va rămâne indiferentă faţă de soarta vorbitorilor de limba rusă'

Clasament Survivor România 2021. Cine se află pe primul loc în top după plecarea Anei Porgras. Răsturnare totală de situație

Bomba la Puterea dragostei: Andreea Pirui si Ligi au rupt prietenia! "Te-ai batut pentru ca v-ati injurat in ultimul hal pe coridor!"

Daiana, reglare ce conturi cu Gabriel? Cine a tradat primul? "Macar fii sincer pe ultima suta de metri!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies