Ultima ora! Se modifica programul IMM Invest. Cand va fi reluat. Florin Citu: "Sunt bancabile maxim 15.000 de IMM-uri"

Author: L.S.
Actualizat: 26 ian 2021, 01:05

Programul IMM Invest va fi reluat în câteva zile şi va veni cu noutatea prin care clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru

Programul IMM Invest va fi reluat în câteva zile şi va veni cu noutatea prin care clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru, a declarat, joi seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

" În această seară am modificat puţin normele, pentru că am mai primit de la Comisia Europeană încă o relaxare: clienţii pot să cumuleze creditul pentru investiţii cu linia de credit pentru capital de lucru şi pot avea acces la mai mulţi bani, să le cumuleze pe cele două.

IMM Invest este un program făcut pentru minimum 40.000 de IMM-uri. În România, astăzi, sunt bancabile în jur de 12, 13, maxim 15.000 de IMM-uri. Deci, ne-am luat o marjă faţă de numărul de IMM-uri bancabile mare. În aşa fel arătăm clar că acele IMM-uri care nu ar fi putut să ia credite astăzi vor putea să acceseze aceşti bani", a explicat el, la TVR 1.

În data de 17 aprilie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţa demararea IMM Invest.

La scurt timp de la lansare, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) informa că portalul imminvest.ro s-a blocat, înregistrând o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei. Ulterior, nici site-ul www.fngcimm.ro nu a mai putut fi accesat.

Ministrul de Finanţe a scris în aceeaşi zi, pe Facebook, că Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a prezentat public date care indică un atac informatic asupra site-ului IMM Invest.

Miercuri, Florin Cîţu a precizat că site-ul IMM Invest este supus, în această perioadă, unor teste de fiabilitate, adăugând că vrea să se asigure că atunci când va porni nu vor mai exista probleme.

Citește și: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”

Rusia amenință România și Polonia! La ce risc sunt supuse mai multe țări NATO, care livrează arme Ucrainei

Citeste si: Cat va dura somajul tehnic si ce se intampla cu angajatii care se intorc la munca. Ludovic Orban a anuntat o noua rectificare bugetara

Citeste si: Devine obligatorie masca in Bucuresti? Anuntul facut de Gabriela Firea

Citeste si: Reactia profesorului Streinu-Cercel dupa ce a fost demis: "Am fost tinta unor atacuri fara precedent"

 

Taguri: