Somajul tehnic se plateste pana la 1 iunie. Ludovic Orban a explicat ce se intampla dupa aceasta data

,

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va continua să plătească şomaj tehnic, după data de 1 iunie, doar acelor operatori economici care activează în domenii în care vor mai exista restricţii impuse


In articol:

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul va continua să plătească şomaj tehnic, după data de 1 iunie, doar acelor operatori economici care activează în domenii în care vor mai exista restricţii impuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2.

"Se va continua plata şomajului tehnic până la data de 1 iunie. După 1 iunie se poate continua plata şomajului tehnic numai pentru acele domenii economice în care vor continua să existe restricţii. Pentru toate domeniile în care se ridică restricţiile şi care vor putea să repornească vom trece de pe plata şomajului tehnic pe măsuri active pentru readucere în activitate a celor care au beneficiat de şomajul tehnic pe perioada strii de urgenţă şi stării de alertă”, a afirmat Ludovic Orban miercuri.

El a precizat că măsurile care vizează reluarea activităţii de către angajaţii care au beneficiat de şomaj tehnic sunt în lucru la nivelul Guvernului, alături de alte decizii care au scop reluarea activităţii economice şi reintegrarea forţei de muncă.

" Când vom avea întreg pachetul de măsuri active de ocupare îl vom prezenta public”, a mai spus Orban.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seara la Digi24 că este aproape de o decizie finală în privinţa şomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricţii după data de 15 mai.

Decizia va fi luată după noi discuţii cu partenerii sociali ai ministerului şi va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează şi la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei şi vor să îşi dezvolte activitatea.

Citeste si: Somajul tehnic. Unde se depun de la 1 mai actele pentru somaj tehnic. Anuntul Ministerului Muncii

Citeste si: Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii despre somajul tehnic

Citeste si: Bani pentru romani! Cine va primi despagubiri: "A fost emis ordinul comun."

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ella isi ia revansa, Berna e pusa la colt, casa fetelor fierbe! Cine conduce conflictele? Nu pierde Puterea dragostei de JOI, de la 11:00 si de la 17:00

ȘOCANT: Mii de abuzuri sexuale la copii mai mici de 7 ani!

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Conflictele provocate de Daiana au continuat in culise: acolo s-a spus ce nu se putea spune in emisiune

Andreea Mantea este surprinsa de Livian: "M-am reindragostit!"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies