Somajul tehnic nu va mai fi acordat, dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii despre somajul tehnic

,

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat ce se va întâmpla cu șomajul tehnic după data de 15 mai, dată la care expiră starea de urgență și multe dintre restricții se vor ridica.


In articol:

Ministrul Muncii a subliniat faptul că se doreşte înlocuirea şomajului tehnic cu o măsură activă pentru a fi reluată activitatea.

Somajul tehnic dupa 15 mai. Ce spune ministrul Muncii

Violeta Alexandru a precizat că vrea să înlocuiească șomajul tehnic cu o măsură activă, mai exact este vorba despre suportarea de către stat a unei părți a salariilor date de către angajatori.

Ea a mai adăugat că la început sprijinul va fi mai consistent, apoi se va diminua.

Intenţia noastră e să înlocuim şomajul tehnic cu o măsură activă, adică suportarea de către stat a unei părţi a salariilor date de angajatori. Trebuie să facem o analiză a sectoarelor care au suferit şi cum au suferit. Intenţia noastră e să transformăm acest mecanism într-o măsură de sprijin activ. Sprijinul va fi mai consistent la început, apoi diminuat. Dorinţa e să înlocuim şomajul cu măsură activă pentru a fi reluată activitatea.

Admit că premisa de la care plecăm e că raţiunea şomajului tehnic şi continuarea cu alte măsuri e aceea a menţinerii continuităţii dintre angajat şi angajator. de aceea nu am făcut o investiţie în măsurile clasice de şomaj. Noi ne-am asumat că ne dedicăm măsura şomajului tehnic pentru că el înseamnă suspendarea temporară a contractului.

Nu înseamnă că nu sunt atentă la contractele încetate. Ele sunt puţin peste 260.000. Sunt entităţi care au plătit şomajul din fondurile proprii”, a spus Violeta Alexandru la Adevărul LIVE.

Citeste si: Ce vor face parintii care se intorc la munca dupa 15 mai, daca nu vor avea cu cine sa lase copiii?

Citeste si: Iohannis: 15 mai nu înseamnă reîntoarcerea la normalitatea pe care am cunoscut-o

Citeste si: Nelu Tătaru: "Trebuie să ne obişnuim ca pe perioada verii să avem ca şi vecin virusul"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Dan Cruceru a facut anuntul! Ce se va intampla cu cei noua concurenti ramasi in competitie? Cum se vor face eliminarile de acum incolo!

Rezerva de cadre a PNL: Traseist trecut prin cinci partide, pus şef la Fondul de Contragarantare

Războinica Adelina Damian, angajata Kanal D! Ce rol are de fapt aceasta la Survivor România. Detalii neștiute până acum

Eliminare dramatica la "Survivor Romania"! Iata cine este concurenta eliminata in aceasta seara din competitie? Primele declaratii!

Ce preț are, de fapt, medicamentul Remdesivir în farmacii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies