Unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din România, Mirel Rădoi, împlinește 42 de ani

Author: Cristina Mocanu

Mirel Rădoi

Sursa: https://www.facebook.com/mirel.radoi1

Mirel Rădoi, fostul simbol al echipei de fotbal Steaua București, împlinește vârsta de 42 de ani.

Mirel Rădoi a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști al echipei de fotbal Steaua București. Miercuri, 22 martie, acesta împlinește vârsta de 42 de ani.

Cine este Mirel Rădoi?

Mirel Rădoi este un fost fotbalist al echipei de fotbal Steaua București. Acesta a jucat atât pe postul de mijlocaș central, cât şi pe cel de fundaş central, iar în prezent antrenează echipa de fotbal saudită Al Ta’ee.

Citește și: Gerard Pique ar fi cerut-o în căsătorie pe Clara Chia. La nici un an de când a aflat că este înșelată, Shakira primește o nouă lovitură

Mirel Rădoi s-a născut pe data de 22 martie 1981 la Drobeta-Turnu Severin și a început să joace fotbal la vârsta de 8 ani, mai întâi pe postul de fundaș după care pe postul de fundaș.

Școala primară a urmat-o la Școala nr. 11 din Drobe­ta-Tur­nu Severin, iar primul său antrenor, de la CSS Drobeta, a fost Marian Brihac. Despre acesta, fostul antrenor spunea că: “Era un copil mun­citor, care nu făcea boacăne.

Mai mult, îi lua tare pe colegii lui care în­târ­ziau la an­tre­na­men­te. Avea, încă de atunci, o personalitate ieșită din co­mun. E­ra un ju­cător poli­va­lent, care im­pre­siona prin dă­ruire și evo­lua la sa­cri­ficiu. Îi plă­cea mult să con­struiască, dar eu cred că cel mai bine se des­curca pe postul de fun­daș la marcaj. A ve­nit la club la vârsta de zece ani, iar în ’92 i-am făcut prima legitimare”.

Mirel era la un pas să ajungă la echipa de fotbal Rapid București, dar a fost refuzat pe motiv că era pre mic de înălțime.

Citește și: Giani Kiriță, amintiri din tinerețe. Ce a făcut fostul fotbalist după ce a luat primul lui salariu: „Îmi doream foarte mult”

Citește și: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”

Mirel Rădoi carieră

De-a lungul timpului, Rădoi a avut mai multe porecle. Prima şi cea mai cunoscută este cea de „Finul”, fostul mijlocaş fiind cununat de finanțatorul Stelei, Gigi Becali. Caracterul şi atitudinea arătată pe teren au atras de la sine şi alte porecle precum: „Zorro”, „Căpitanul” sau „Războinicul”. Rădoi a fost întotdeauna cunoscut pentru abilitățile sale de lider şi pentru faptul că, deși era un jucător cu profil defensiv, își etala calitățile chiar şi atunci când urca cu mingea în atac.

Mirel Rădoi a debutat în Liga I, pe data de 4 martie 2000, într-un meci jucat contra lui Dinamo. Un singur an a rezistat Rădoi la Extensiv. Prestațiile sale foarte bune l-au adus în vizorul Stelei, care în anul 2000 a plătit 110,000 de euro pentru transferul fundașului. Debutul la Steaua a fost unul foarte bun pentru acesta, care a înscris la primul său meci jucat în Ghencea, într-o confruntare cu FCM Bacău.

În 2021 a câștigat împreună cu echipa Steaua titlul de campioni, iar mai târziu, Supercupa României, disputată cu marea rivală, Dinamo. Următoarele titluri câștigate de Rădoi la FCSB au fost în 2005 şi în 2006. Pe 24 februarie 2005, cu Rădoi căpitan, Steaua a scris istorie atunci când a eliminat-o din 16-imile Cupei UEFA pe deținătoarea trofeului, Valencia. Un an mai târziu, Steaua şi Rădoi au ajuns până în semifinalele competiției, dar au fost eliminați în dubla cu Middlesbrough. Ratarea finalei a fost rapid uitată, pentru că în 2006, Steaua a revenit după zece ani în grupele UEFA Champions League.

Mirel s-a retras de la Steaua în anul 2008, a fost antrenor la Steaua, dar și la Echipa Națională de Fotbal U-21, echipă cu care a obținut calificarea la Campionatul European de Tineret din 2019.  Din 2019 până în 2021 a fost antrenorul principal al echipei naționale de fotbal a României.

Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: România învinge Honduras în primul meci al turneului de fotbal!

În prezent este antrenor al echipei saudite Al Ta’ee.

Mirel Rădoi provine dintr-o familie cu doi frați și o soră și este căsătorit cu Viviana, o tânără din Drobeta Turnu-Severin, împreună având un băiețel pe nume Denis și o fetiță pe nume Ingrid. Cei doi sunt împreună din anul 1999.

Sursă: ro.wikipedia.org 

 


Astăzi, în cea mai recentă ediție a emisiunii matrimoniale „Casa iubirii”, fetele au corectat-o pe Lorena după ce aceasta s-a supărat pe ele pentru glumele nesărate făcute de Laurențiu.