Unde poți vota la Alegerile Locale 2020? Află rapid și simplu secția unde ai fost repartizat

,
alegeri locale 2020 cum poti afla sectia de votare
Alegeri locale 2020, procedura pentru a afla secția de votare la care ai fost repartizat[Sursa foto: PixaBay]

Alegerile Locale sunt programate pentru data de 27 septembrie 2020, astfel că mai sunt doar câteva zile până când alegătorii vor merge la urne. Iată cum poți afla secția de votare la care ai fost repartizat.


In articol:

În acest an, alegerile locale erau programate pentru luna iunie, însă reprezentanții autorităților au fost nevoiți să le amâne având în vedere pandemia de coronavirus. Astfel, alegerile locale vor avea loc pe data de 27 septembrie 2020 și se vor desfășura respectând toate normele de protecție, astfel încât cetățenii care merg la vot, dar și cei din comisia de votare să nu fie puși în pericol.

Ce trebuie să faci pentru a afla secția de votare unde ai fost repartizat?

Pe data de 27 septembrie, cetățenii vor merge la urne, urmând să fie aleși primarii, consiliile locale, consiliile judeţene și președinții consiliilor județene. Votul va începe la ora 7:00, iar urnele vor rămâne deschise până la ora 21:00. Astfel, dacă în secția de votare vor fi persoane la ora 21:00, acesta vor putea să îşi exercite dreptul la vot. După această oră, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va declara votarea încheiată, urnele se vor închide și vor fi numărate voturile.

Citeste si: Alegeri Locale 2020. Cum arată harta completă a secțiilor de votare din București?

Pentru alegerile locale, cetățenii trebuie să știe că pot vota doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au domiciliul sau reședința.

Mai exact, dreptul la vot poate fi exprimat doar la secția de votare la care cetățeanul a fost repartizat. 

Cei care doresc să afle la ce secție de votare au fost repartizați pentru votul de duminică, 27 septembrie 2020, pot face acest lucru prin intermediul unei platforme puse la dispoziție de autorități. Astfel, tot ce trebuie să facă este să acceseze https://www.registrulelectoral.ro/   și să își introducă datele personale, mai exact CNP-ul și numele de familie.

Ulterior, platforma va afișa secția de votare unde cetățeanul își poate exercita dreptul la vot.

cum poti afla sectia de votare unde ai fost repartizat
Așa arată platforma prin care poți afla secția de votare unde ai fost repartizat[Sursa foto: captura registrulelectoral.ro]

Citeste si: Cum pot vota pacienții internați cu COVID-19 la Alegerile Locale? Li se aduce și lor urna mobilă?

În cazul persoanelor care nu au fost trecute pe listele electorale permanente, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a precizat că vor exista liste suplimentare, iar cei aflați în această situație vor fi înscriși pe aceste liste dacă vor face dovada că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare la care au mers pentru a vota.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj pentru români înainte de alegeri:"Din păcate, pandemia e departe de a se fi încheiat"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Curs valutar BNR, joi 24 septembrie 2020: Leul, la minimul istoric fata de euro!

Spania a dat o manita la Euro 2020 și este în optimi: Suedia a bătut-o cu 3-2 pe Polonia și o însoțește

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Prognoza meteo ANM pentru joi, 24 septembrie. Vremea, în continuare foarte caldă!

Bilanț coronavirus 23 septembrie 2020: Cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei! Numărul pacienților de la ATI, alarmant de mare!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies