Cum pot vota pacienții internați cu COVID-19 la Alegerile Locale? Li se aduce și lor urna mobilă?

,
vot pacienti coronavirus
Pacienții depistați pozitiv cu COVID-19 vor putea vota folosind urna mobilă[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Alegerile Locale care vor avea loc pe 27 septembrie se vor desfășura într-un mod diferit în acest an, asta pentru a evita răspândirea coronavirusului. Cum vor vota pacienții internați cu COVID-19?


In articol:

Pe data de 27 septembrie sunt programate Alegerile Locale, astfel că, pregătirile au intrat în linie dreaptă. Pentru votul de duminică, autoritățile au anunțat că au luat toate măsurile, astfel încât normele de protecție să fie respectate cu strictețe, iar sănătatea alegătorilor să nu fie pusă în pericol.

Cum vor vota persoanele diagnosticate cu COVID-19 și cele internate în spital?

Având în vedere că alegerile din acest an se vor desfășura ținând cont de regulile impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, s-a pus întrebarea dacă pacienții infectați cu COVID-19 vor putea vota și dacă da, în ce măsură vor face acest lucru, astfel încât să nu existe riscul ca ei să transmită virusul mai departe.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a precizat că toate persoanele infectate cu noul coronavirus, fie că este vorba despre cele care se află în carantină sau izolare, fie despre cele internate în spital, vor putea vota la Alegerile Locale din 27 septembrie 2020, prin intermediul urnei mobile.

"Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului.

Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane.", a precizat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, potrivit digi24.ro  .

Astfel, persoanele depistate pozitiv cu noul coronaivurs își vor putea exercita dreptul la vot la Alegerile Locale de duminică, 27 septembrie 2020.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Philip, mesaj clar pentru Berna. Ce ar trebui să schimbe la ea pentru a forma din nou un cuplu? I-a spus totul printre lacrimi

Magistraţii activişti îşi fac mutaţie la CJUE: Noi întrebări pe tema deciziei recente a CCR

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Bilanț coronavirus 23 septembrie 2020: Cel mai mare număr de cazuri noi de la începutul pandemiei! Numărul pacienților de la ATI, alarmant de mare!

O fostă concurentă de la Puterea Dragostei a făcut anunțul: "Nu mai suntem împreună. Mă doare să îl văd peste tot!" Ce le-a cerut prietenilor virtuali?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies