Un spital din Argeș a fost evacuat după ce s-a simțit un miros înțepător de gaz. Ce au descoperit autoritățile ajunse la fața locului?

,
spital evacuat arges
Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti a fost evacuat din cauza mirosului de gaz[Sursa foto: Captură YouTube TVR Craiova]

S-a dat alerta într-un spital din Argeș din cauza unui miros puternic de gaz. Pacienții au fost evacuați cu tot cu paturi, iar ulterior, autoritățile au depistat cauza problemei.


In articol:

Au fost momente de panică la Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti, din Argeș. Pentru a preveni producerea unei tragedii, autoritățile au decis să evacueze spitalul pentru a cerceta zona și a vedea cu exactitate de unde provine mirosul înțepător de gaz.

Ce au descoperit specialiștii în spitalul din Argeș?

După tragedia petrecută la spitalul din Piatra Neamț sâmbătă seară, atunci când 10 persoane internate la secția ATI și-au pierdut viața, Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti a fost evacuat, asta după ce a fost sesizat un miros înțepător de gaz. Aproximativ 60 de persoane au fost evacuate de urgență, printre acestea fiind atât cadre medicale, cât și pacienți care au fost scoși din unitatea sanitară cu tot cu paturi sau în cărucioare. 

Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti
Spitalul de Boli Cronice şi Geriatrie Ştefăneşti[Sursa foto: Captură YouTube TVR Craiova]

De teamă că ar putea exista probleme la instalația de încălzire, echipajele ISU ajunse la fața locului au făcut un control amănunțit, însă nu au descoperit nereguli. 

„Activând măsurătorile efectuate de echipajele CBRM, nu s-au constatat a fi în interior scurgeri de gaze, se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic.”, a precizat un reprezentant al ISU Pitești, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Ipoteză șocantă. Ce făceau medicii de la Piatra Neamț înainte de a intra la ATI? Un martor-cheie a dezvăluit totul

Ulterior s-a aflat că vinovat pentru cele întâmplate ar fi chiar paznicul spitalului care ar fi folosit într-un mod necorespunzător un spray lacrimogen. Martorii spun că bărbatul ar fi folosit spray-ul pentru a alunga un câine. Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cum s-au întâmplat lucrurile.

„În prima fază am acționat ca la carte, am evacuat pacienții pentru că nu se știa exact sursa, se simțea un miros înțepător și iritant atât pentru personal, cât și pentru pacienți. Am evacuat pacienții și personalul și am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem.

Deci a fost o eroare de manipulare a unui spray lacrimogen de către agentul de pază.”, a spus medicul Valentin Goilan, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Cum a izbucnit incendiul de la Neamț? Șeful ATI a spus ce s-a întâmplat: "S-a propagat cu o viteză incredibilă!"

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Medicul-erou, doar un mit?! Ce spune un fost criminalist din cazurile Giulești și Colectiv: "A încercat să dreagă busuiocul, se simțea vinovat"

Ucraina devine spaima generalilor ruși. Putin nemilos cu comandanții care s-au dovedit incompetenți pe câmpul de luptă

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Klaus Iohannis îl contrazice pe Nelu Tătaru: „Nu toți suntem de vină. Marele PSD este vinovatul moral.” Ce a spus președintele despre tragedia de la Piatra Neamț?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies