Ce au descoperit autoritățile în cazul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț? Ies la iveală o mulțime de nereguli

,
incendiul de la ATI nereguli
Neregulile descoperite la Spitalul Județean Piatra Neamț[Sursa foto: Facebook]

Incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a îndoliat mai multe familii, având în vedere că 10 persoane și-au pierdut viața. Ce nereguli au descoperit autoritățile?


In articol:

După incendiul de la Maternitatea Giulești și cel izbucnit în clubul Colectiv, acum, o nouă tragedie atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă România. Sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județen din Piatra Neamț, 10 pacienți diagnosticați cu noul coronavirus și care se aflau intubați, starea lor de sănătate fiind una delicată, au murit într-un incendiu de proporții.

Patru indicatori cu neconformități la Spitalul Județean Piatra Neamț. Ce arată ancheta?

Incendiul izbucnit în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a scos la iveală o serie de nereguli. Potrivit lui Marius Filip, directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, spitalul din Piatra Neamț prezenta mai multe nereguli în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților, iar acesta ar putea fi un factor care să fi dus la izbucnirea incendiului din sectia ATI.

pat incendiu ati piatra neamt
Așa arăta patul de la ATI după incendiul izbucnit la Spitalul Județean Piatra Neamț[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Marturiile dureroase ale familiilor pacientilor care au murit in incendiul de la Piatra Neamt: ''Eu nu stiu nimic de patru zile. Asa bine i-au lasat ca au murit''

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a spus Marius Filip, în direct la Digi24.

Citeste si: Este doliu in toata Romania! Cine sunt victimele care au murit in incendiul de la Piatra Neamt!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un posibil martor cheie in cazul oribilei crime de la Giurgiu, dezvaluiri cutremuratoare! Ce a observat in noaptea in care victima a fost incendiata pe camp!

VIDEO IMAGINILE BĂTĂII din sala de fitness din Capitală, înainte ca un tânăr să fie ÎNJUNGHIAT MORTAL

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Cum a murit fata incendiată în Giurgiu! E șocant ce au descoperit anchetatorii la autopsie

Filmul evenimentelor de la Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, acum 5 ani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies