Un roman A MURIT in criza ostaticilor din Alegeria

Un roman a fost ucis in criza ostaticilor din Algeria, a anuntat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la sediul MAE, unde a sustinut o declaratie de presa alaturi de ministrul Titus Corlatean, ca "in urma cu putin timp" a fost confirmat faptul ca un cetatean roman si-a pierdut viata in Algeria. "In urma cu putin timp s-a confirmat faptul ca un roman si-a piedut viata in aceste evenimente din Algeria. Vreau sa exprim condoleante si compasiune pentru familia celui care si-a pierdut viata", a spus Ponta.

Potrivit Mediafax, premierul a precizat ca in perioada urmatoare Guvernul va sprijini familia romanului decedat, urmand sa se ocupe de repatrierea acestuia si de tot ce va fi nevoie. "Vreau sa va asigur de faptul ca tot ceea ce tine de ce poate face Guvernul roman in acest moment - spijinul acordat familiei, repatrierea corpului celui decedat si toate celelalte lucuri, repet, putine, foarte putine, pe care le putem face - le vom face in zilele urmatoare”, a spus premierul.

El a aratat ca a fost instiintata in primul rand familia cetateanului roman decedat, care beneficiaza in acest moment de consiliere de specialitate, si ca nu si-ar fi iertat niciodata daca aceasta ar fi aflat din presa despre tragicul eveniment. "Ne-am facut datoria din a instiinta in primul si in primul rand familia. Nu mi-as fi iertat niciodata nici mie, nici colegilor mei daca familia ar fi aflat din presa. Am asigurat consilierea de specialitate necesara si vreau sa spun inca o data ca imi exprim compasiunea si sprijinul pentru familia victimei”, a mai afirmat premierul.

Ponta a mai spus ca el este cel care nu a fost de acord cu furnizarea acestor informatii catre presa inainte ca familia persoanei decedate sa fie anuntata. "Eu nu am fost de acord pana cand nu am avut confirmarea despre deces, pana cand nu a avut loc actiunea finala de salvare si pana cand nu am avut confirmarea ca familia celui decedat este anuntata si consiliata", a adaugat Victor Ponta.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate