Un concert din București a fost pe cale să aibă același final precum tragedia Colectiv. Zeci de tineri s-au călcat în picioare: „Era să murim!”

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 ian 2023, 01:40

Un concert din București a fost pe cale să aibă același final precum tragedia Colectiv. Zeci de tineri s-au călcat în picioare: „Era să murim!”

Sursa: TikTok

Sâmbătă seara, pe 16 aprilie 2022, a avut loc în București un concert în cadrul evenimentului „Trapsodia”. Zeci de tineri au sfârșit călcându-se în picioare printre gazele de spray lacrimogen. Câțiva dintre ei au fost salvați de agenții de pază, care i-au scos din mulțime.

Concertul din cadrul evenimentului „Trapsodia” a avut loc într-o

locaţie de pe strada Băiculeşti din București. Ce a urmat a reprezentat o spaimă de neexplicat pentru tinerii care se așteptau să aibă o seară de distracție.

Zeci de tineri s-au călcat în picioare la concertul din cadrul evenimentului „Trapsodia”

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, mai mulți tineri s-au hotărât să meargă în același loc, respectiv evenimentul „Trapsodia”, cunoscut pentru muzica trap, dar, într-o fracțiune de secundă, s-a creat o mare

aglomerație și agitație, tinerii au început să fugă și să se calce în picioare pentru a ieşi din acel spațiu, potrivit BZI.ro.

Unul dintre care a fost prins în aglomerația de la concert a declarat că nu mai vrea în veci să fie într-un astfel de loc, explicând că acele momente de frică l-au dus cu gândul la tragedia de la  Colectiv, care a avut loc în

urmă cu șapte ani.

„Ne-a dus gândul la Colectiv. Nu m-aș mai duce niciodată la așa ceva. Nu a fost deloc bine organizat și nu mai doresc să iau parte la așa ceva. Nu mai vreau să-mi risc viața mea și a prietenilor mei. Eu chiar am rămas la urmă, până au ieșit toți amicii mei. Prietena mea cerea apă.

Toată lumea s-a călcat în picioare spre ieșire și și-au pierdut adidașii. Alcool s-a consumat enorm de mult, nu știu de droguri, dar mirosea”, a declarat adolescentul, traumatizat de cele întâmplate.

Ce spune Poliția despre îmbulzeala de la „Trapsodia”

La concert au fost și minori care au venit însoțiți de părinți. O mămică din Bucureşti, care a venit la „Trapsodia” alături de fiica ei, a declarat că a avut noroc fiindcă a ieșit la timp. 

Citește și: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta

„Asta s-a întâmplat aseară la evenimentul Trapsodia. Spaţiul plin de copii şi adolescenţi. Poate investighează cineva fenomenul. Am fost cu fiica mea, noi am avut noroc că eram la uşă şi am ieşit repede din îmbulzeală”, a spus mama adolescentei.

Citeste si: Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv

Unul dintre tineri a postat o fotografie în care se pot observa o grămadă de pantofi, sticle sparte şi telefoane mobile aruncate pe jos, însoțită de mesajul „Era să murim!”.

Când se lansează Kanal D2? Programul noii televiziuni. Anunț oficial

„În seara de 16/17 aprilie 2022, în jurul orei 00.40, prin apel la numărul unic de urgență 112, Secția 2 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că pe parcursul unui concert, ce se desfășura într-o hală din sectorul 1, un participant ar fi pulverizat cu un spray iritant-lacrimogen. La fața locului s-au deplasat imediat polițiști din cadrul secției, precum și echipaje medicale. Au fost identificate nouă persoane, care părăsiseră incinta. Au fost evaluate medical, dar nu au necesitat transport la spital.

Citeste si: calc

După aceea, o unitate spitalicească din sectorul 1, a sesizat, tot prin intermediul 112, că o persoană s-a prezentat la camera de gardă acuzând o stare de rău, pe fondul inhalații unei substanțe iritante, persoană care a participat la același spectacol. S-a stabilit contextul în care a fost organizat spectacolul și se efectuează în acest moment cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, a comunicat Poliția, într-o informare.

 

Taguri:

Tensiunile au atins cote maxime în Casa iubirii! Bianca i-a declarat război lui Robert și a lansat replici acide la adresa lui! „Mi-a plăcut la început! Dar când l-am cunoscut nu mi-a mai plăcut, că nu e doar un ambalaj!” Iată cum a reacționat Mihaela, care abia și-a stăpânit lacrimile, mascându-le cu un zâmbet fals!