Cristian Popescu Piedone, despre incendiul de la Colectiv! Politicianul a spus daca se simte vinovat sau nu pentru tinerii care si-au pierdut viata?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 07 apr 2021, 00:33

Primarul Piedone a vorbit deschis despre modul in care l-a marcat teribila tragedie de la Colectiv.

Cristian Popescu Piedone a fost primar al Sectorului 4, iar de anul trecut a devenit primar al Sectorului 5 al capitalei. De numele sau se leaga si dosarul "Colectiv", o cumplita tragedie care a avut loc in noaptea de 30 octombrie 2015, in timp ce era primar al Sectorului 4, cand si-au pierdut viata multi tineri nevinovati.

Cristian Popescu Piedone, marturisiri despre incendiul de la Colectiv 

Incendiul de la Colectiv a fost considerat in presa o crima cu premeditare, dupa ce s-a aflat ca locatia functiona fara aviz ISU. In urma unui protest urias, la cinci zile de la tragedie, la presiunea strazii, Cristian Popescu Piedone si-a dat demisia din functia de primar. Procurorii DNA l-au acuzat pe Piedone de abuz in serviciu si fals intelectual pentru ca a eliberat autorizatie de functionare a clubului, desi la dosar nu exista avizul de securitate la incediu.

Clubul functiona in baza unei declaratii pe proprie raspundere semnata de unul dintre patroni.

Cristian Popescu Piedone a sustinut in mereu ca este nevinovat, deoarece inca din 2012 in consiliul primariei pe care o conducea la acea vreme, au fost emise doua hotarari prin care nu mai era nevoie de un aviz ISU la emiterea unei autorizatii de functionare, iar ambele hotarari ale consiliului local Sector 4 aveau avizul de legalitate din partea Prefecturii Bucuresti.

Astfel, Piedone, ca primar era in perfecta legalitate atunci cand a semnat acordul de functionare pentru clubul Colectiv.

Cifrele bilantului provocat de incendiul de la Colectiv sunt insa infioratoare: 64 de tineri au murit in acea noapte, iar 147 au fost raniti si multi dintre ei au ramas cu sechele pe viata si nimeni nu le-a facut dreptate inca.
Intrebat de catre Denise Rifai daca se simte vinovat pentru tinerii decedati in cumplitul incediu de la Colectiv, Cristian Popescu Piedone marturisit ca isi doreste enorm ca adevarul sa iasa la suprafata.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

"Am sa incep prin a va spune ultimul cuvant in fata domnului judecator. Daca copiii mei in acea noapte s-ar fi aflat in clubul Colectiv si s-ar fi intamplat nenorocirea care s-a intamplat si ai mei copii erau morti, astazi, eu, in fata d-voastra, spuneam in continuare ca sunt nevinovat pe legile pe care le-am respectat! Sunt tata, sunt bunic, stiu ce inseamna! Vad! Nu sunt lipsit de realitate! Stiu ce inseamna! Ce-i mai cumplit pe

lume sa-ti pierzi copilul? N-as fi vrut sa traiesc asemenea clipe, dar nu pot sa-mi asum ceea ce nu-mi apartine mie in aceasta tragedie! Nu vreau sa-mi demonstrez nevinovatia mea, ci adevarul sa iasa la suprafata! Pentru ca daca o secunda eu m-as simti vinovat, sa stiti, d-na Denise, am puterea si nu numai in fata d-voastra, in fata natiunii, sa zic ca am gresit! Sa recunosc ca am gresit pe ce n-am facut? As face si acest lucru sa stiu ca acesti copii maine ar invia, mi-as asuma aceste pacate nevinovate!",
a spus Cristian Popescu Piedone.

Citeste si: Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5, a anunțat ce se va întâmpla cu bătrânele care vând pătrunjel la colțul străzii. Ce dezicie a luat edilul?

Citeste si: 5 ani de la Colectiv. Cum a ajuns să arate clubul unde și-au pierdut viața 65 de tineri? FOTO