Ultima oră! Rata de incidență în București a ajuns la 6,22 la mie. Intră sau nu Capitala în carantină?

,
În București, rata de incidență este de 6,22 cazuri la mia de locuitori
În București, rata de incidență este de 6,22 cazuri la mia de locuitori[Sursa foto: unsplash]

Rata de infectare cu noul coronavirus a crescut în București, astfel că a fost depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Va fi impusă sau nu carantina în Capitală? Autoritățile au făcut anunțul.


In articol:

În București, numărul cazurilor noi de infectare cu coronavirus a crescut semnificativ, lucru care stârnește îngrijorarea autorităților. Având în vedere că rata de incidență a ajuns la 6,22 la mia de locuitori în București,  prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă.

Va fi impusă carantina?

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunț oficial despre carantinarea Bucureștiului

După ce rata de incidență a crescut în București, depășind pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, autoritățile analizează situația pentru a lua cele mai bune măsuri, astfel încât numărul celor care se infectează cu COVID-19 să nu mai crească în perioada următoare.

A fost adus în discuție subiectul carantinării Bucureștiului și chiar dacă este o măsură impusă în majoritatea orașelor în care rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că rata de incidență actuală nu înseamnă automat că Bucureștiul va intra în carantină. Astfel, urmează ca situația să fie analizată, iar specialiștii în sănătate să propună o serie de măsuri pentru a gestiona cât mai bine situația.

„În anumite restaurante nu se respectă măsurile impuse, să se funcționeze pe terase și să se respecte definiția terasei. Acele petreceri fără respectarea niciunei norme sanitare sunt, evident, niște posibile focare de infecție.

În noaptea de 20 spre 21 martie a fost descoperit un tânăr care trebuia să fie în carantină. Astfel de exemple nu sunt plăcute.(...) Sunt mai multe măsuri- asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face.(...) Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism.
Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor - DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii(...)- după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU.”
, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit digi24.ro.  

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Se impun restricții de weekend în București?! Decizia a fost dezbătută în ședință la Palatul Victoria

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 este în creștere în București
Numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19 este în creștere în București[Sursa foto: unsplash]

Autoritățile au menționat în repetate rânduri că își doresc să evite, pe cât posibil, impunerea carantinei, urmând să găsească soluții alternative în acest sens.

Citeste si: Anunțul momentului! Se prelungește carantina în această zonă de ASTĂZI. Raed Arafat a semnat ordinul

 

Citește-ne pe

Citește și:

Florin Cîțu, decizie importantă după ședințele cu primarii: „Măsurile mai dure vor fi pentru...” Ce a anunțat premierul?

Diagnosticul sever pus de Ladislau Boloni: 'Azi, din păcate, în fotbalul românesc nu găseşti un jucător talentat'

Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu

Anunț de ultim moment pentru elevi! Se închid școlile. Decizie radicală în orașul care a atins o rată de infectare uriașă

Ministrul Afacerilor Interne, anunț de ultimă oră: „Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă...” Ce măsuri ar putea fi adoptate?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies