LOCKDOWN total in București? Ce restricții ar putea fi impuse în următoarele zile!

,
lockdown București
Ministrul Sănătății a declarat că Bucureștiul ar putea intra în curând în carantină

Ministrul Sănătății pregătește carantinarea Capitalei, după ce numărul de infectări cu COVID a crescut alarmant în ultimele zile.


In articol:

Ministrul Sănătăţii a anunțat că s-ar putea impune carantină în București,  din cauza numărului mare de infectări cu COVID, înregistrat în ultima perioadă. Prefectul Bucureştiului a declarat că va fi impus lockdau în Capitală, dacă rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori.

Autoritățile pregătesc carantinarea Bucureștiului

vlad Voiculescu
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță carantinarea Capitalei în curând

Astăzi, 22 martie, au fost raportate aproape 1.800 de cazuri de infecții cu coronavirus, cu o ratp de incidenţă de 5.33 cazuri la mia de locuitori. Duminică seară, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că Bucureștiul ar putea fi carantinat.

”După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După 6 la mine o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei.”  a declarat Vlad Voiculescu, potrivit romaniatv.ro.  

Ministrul Sănătății a vorbit și despre restricțiile care ar putea fi impuse în București, după impunerea stării de carantină.

”Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit în carantină. Foarte probabil că una dintre măsuri va fi declarația pe propria răspundere. Dintre închiderea școlilor și închiderea centrelor comerciale, cel puțin în weekend, cred că eu și Guvernul preferăm centrele comerciale.

Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că deocamdată nu s-a propus carantinare Bucureştiului şi că DSP a propus prelungirea actualelor restricţii anti-COVID-19.

Vom prelungi masurile care sunt azi în vigoare, nu vor fi instituite altele noi, dar vom intensifica controale și vom monitoriza cu atenție situația.

Suntem într-o situaţie destul de delicată. Suntem înconjuraţi de carantină, în judeţul Ilfov majoritatea localităţilor au intrat acolo. Judeţul Ilfov a cerut sprijinul Poliţie Capitalei pentru organizare filtrelor între Ilfov şi Bucureşti.

Citeste si: Veste importantă pentru români! Se va relua vaccinarea cu serul AstraZeneca?! Agenția Europeană a Medicamentului a dat verdictul final. Ce se va întâmpla în perioada următoare

Este o activitatea destul de intensă şi necesită forţe multe.

Vom monitoriza şi indicele de infectare. Ştiţi foarte bine că deja este presiune foarte mare pe sistemul sanitar. S-au suplimentat paturile la ATI, însă este în continuare aflux mare de pacienţi şi dacă va fi cazul, noi suntem în constantă legătură cu autorităţile sanitare şi dacă ne vor semnala că trebuie să introducem şi alte măsuri, sigur că o vom face. (…) Nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menţinerea sub control a situaţiei, atunci le vom lua, dar aşteptăm autorităţile sanitare să o facă”, a declarat, prefectul Capitalei, Alin
Stoica.

Citeste si: Ministrul Sănătății, anunț oficial despre carantinarea Bucureștiului: „Senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile!” Revine declarația pe propria răspundere?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Sănătății, anunț oficial despre carantinarea Bucureștiului: „Senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile!” Revine declarația pe propria răspundere?

Directorul ANM avertizează: începe cea mai fierbinte săptămână a verii. Vom avea și 40 de grade la umbră

BOMBĂ! Simona Halep îl distruge pe Ion Țiriac! De ce nu l-a invitat la nunta ei și cine i-a fost NAȘ! Lovitură TOTALĂ

UPDATE: Se prelungesc restrictiile in Bucuresti! Ce a spus Prefectul Capitalei despre o posibila carantinare pe sectoare! "Este foarte posibil sa se ia masura carantinarii...

Noi restrictii in Bucuresti din cauza COVID-19? Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anuntat o sedinta urgenta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies