Ministrul Sănătății, anunț oficial despre carantinarea Bucureștiului: „Senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile!” Revine declarația pe propria răspundere?

,
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit despre carantinarea Bucureștiului[Sursa foto: Facebook]

În București, rata de infectare cu noul coronavirus a crescut alarmant de mult, astfel că autoritățile nu exclud carantinarea Capitalei. Ce anunț a făcut ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu acest subiect?


In articol:

Deși există în continuare restricții pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, numărul celor care se infectează cu COVID-19 este în creștere, iar în București, numărul de îmbolnăviri a explodat în ultimele zile. Astfel, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat dacă autoritățile iau în calcul carantinarea Bucureștiului în următoarea perioadă.

Carantină în București? Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, detalii despre măsurile care ar putea fi luate

În București, rata de infectare cu coronavirus a trecut de 5 la mia de locuitori și având în vedere că numărul celor care se infectează cu COVID-19 este în creștere, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu exclude ca în Capitală, incidența să depășească 6 cazuri la mia de locuitori în următoarele zile. Dacă acest lucru se va întâmpla, va fi impusă carantina, iar Vlad Voiculescu este de părere că se va ajunge și la această măsură, având în vedere contextul epidemiologic actual.

„Nu putem exclude acest lucru, și după 6 la mie, și senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile. Nicio măsură nu poate fi eliminată. O să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei și o să vedem de asemenea dacă așa cum s-a procedat până acum, cu felul acesta de carantinare, care lasă locuri libere, trebuie să continue. Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit, aceleași măsuri care se iau în carantină peste tot în țară. Una dintre măsuri va fi „foarte probabil” declarația pe propria răspundere. Între a închide școlile și a închide centrele comerciale, cel puțin peste weekend, de exemplu, preferința mea și cred că a Guvernului este cât se poate de clară și cred că e preferința fiecăruia dintre noi.”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Expertul in Sanatate Publica, Razvan Chereches, declaratii cutremuratoare! "E posibil sa ajungem la 10.000 cazuri de COVID-19 pe zi!"

Dacă va fi depășită rata de infectare de 6 la mia de locuitori, Bucureștiul ar putea intra în carantină
Dacă va fi depășită rata de infectare de 6 la mia de locuitori, Bucureștiul ar putea intra în carantină[Sursa foto: PixaBay]

Cu

toate că în cea mai recentă ședință autoritățile nu au decis carantinarea Bucureștiului, ci doar prelungirea restricțiilor aflate în vigoare, ministrul Sănătății este de părere că, la momentul actual, nu poate fi exclusă măsura carantinării pentru zona Capitalei. Mai multe localități din jurul Bucureștiului se află deja în carantină, ceea ce înseamnă că oamenii pot ieși din case doar completând o declarație pe propria răspundere și doar dacă au un motiv foarte bine întemeiat.

Citeste si: Ce spune medicul Adrian Marinescu, despre evoluţia pandemiei: „Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Dana Rogoz, în costum de baie: „Ţi se văd coastele”

Cresc cazurile de copii ajunşi la spital din cauza infecţiilor cu COVID! Spitalul de Copii Victor Gomoiu, ajuns la capacitate maximă

Calvarul lui Zlatan Ibrahimovic: 'Aproape că nu am dormit timp de şase luni din cauza durerii'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Avertismentul medicilor! Valul trei de infectări este diferit: "Este o formă de COVID mai agresivă"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies