Ultimă oră! Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

,
Ultimă oră! Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

Certificatul verde

Nicolae Ciucă, noul premier al României, a declarat, marți, 30 noiembrie, că a discutat cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru a adopta cât mai repede certificatul verde la locul de muncă.


In articol:

Nicolae Ciucă vrea să introducă cât mai rapid obligativitatea certificatului verde Covid-19 la locul de muncă. Acesta a purtat discuții și cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în acest sens.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a lăsat să se înțeleagă că ar vrea să impună certificatul verde la locul de muncă, în România.

Ultimă oră! Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

 Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

”Este un subiect pe care l-am discutat cu domnul ministru Rafila sâmbătă şi am convenit să găsim acele soluţii prin care certificatul verde să fie reintrodus în dezbatere în Parlament şi în momentul în care va fi aprobat de către Camera Deputaţilor, să meargă la promulgare şi să fie aplicat. Nu estimez, acum, un timp legat de procedura parlamentară care trebuie urmată”, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

Acesta a fost întrebat dacă certificatul verde va putea fi eliberat și pentru persoanele care dovedesc că au trecut prin boală, pe baza unui test de anticorpi. Premierul a răspuns:

”Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul ministru, de certificatul verde vor beneficia și persoanele care au trecut prin boală.”

În ceea ce privește certificatul verde eliberat după 10 zile de la prima doză de vaccin, Nicolae Ciucă a precizat că nu a discutat cu ministrul Sănătății despre acest aspect.

Citeste si: Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut de Rafila: "Facem tot posibilul să stricăm Sărbătorile"

”Urmează să vină cu o propunere concretă care să fie inclusă în proiectul din Camera Deputaților”, a afirmat prim-ministrul.

Poriectul ce vizează introducerea obligatorie a certificatului verde la locul de muncă ar trebui adoptat până la sfârșitul acestui an, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

Nicolae Ciucă a făcut anunțul despre certificatul verde. Toți angajații sunt vizați

[Sursa foto: Facebook Alexandru Rafila]

”Şi fac aşa un disclaimer, nu se mai spune certificatul verde, pentru că certificatul verde original – ca să înţeleagă toată lumea – se referă la documentul adoptat de către Parlamentul European şi se referă la călătoria între statele membre, certificatul COVID, care a făcut atât de mult…, a prezent un subiect de interes şi de dezbatere, şi de foarte multe ori de controverse în spaţiu public, vom încerca să găsim

pentru el o soluţie legislativă, care să stabilească un cadru foarte clar pentru toată lumea, iar introducerea acestui certificat verde să poată să fie făcută atunci când există o creştere susţinută, un anumit interval de timp, de exemplu trei săptămâni iar renunţarea la utilizarea acestui certificat verde complet, adică presupune vaccinare, testare sau trecerea prin boală, să fie făcut atunci când există o scădere mai multe săptămâni consecutiv şi se atinge un anumit nivel al incidenţei cumulate. Toate aceste lucruri, detaliile tehnice, dacă vreţi, cifrele vor fi stabilite de colegii de specialitate de la Institutul Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Alexandru Rafila, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citeste si: Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională: Cine poate participa la eveniment! Ai nevoie sau nu de certificat verde?

 

Citește-ne pe

Citește și:

Parada de 1 Decembrie, Ziua Națională: Cine poate participa la eveniment! Ai nevoie sau nu de certificat verde?

VIDEO | Rafila știe când vom scăpa de valul 5 și de resticții: 'Nu sunt probleme legate de forme grave ale bolii'

Se majorează alocaţiile pentru copiii români la peste 7 milioane de lei pe lună.  Decizia va fi anunţată de Curtea de Justiţie a UE

Ce sărbătorim, de fapt, pe 1 decembrie, de Ziua Națională! Istoria celei mai importante zile pentru România

Lockdown în România de Crăciun? Anunțul făcut de Rafila: "Facem tot posibilul să stricăm Sărbătorile"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies