Nicolae Ciucă cere adoptarea cât mai rapid a legii prin care certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă

,
 Ce vrea să facă noul permier cu legea certificatului verde

Certificatul verde la locul de munca

[Sursa foto: PixaBay]

Florin Roman, vicepreședintele PNL, este de părere că obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, anunțată de Nicolae Ciucă, noul premier, ar trebui luată în considerare în contextul actual.

Vicepreședintele PNL consideră că această măsură trebuie impusă doar în contextul situației actuale. Recent, Nicolae Ciuca, noul premier al României, a lansat un apel către parlamentarii români pentru a adopta măsura obligativității certificatului la locul de muncă.

Ce vrea să facă noul premier cu legea certificatului verde

Nicolae Ciucă este de părere că legea prinvind adoptarea certificatului verde la locul de muncă ar trebui să fie votată cât mai repede. La polul opus, parlamentarii nu au reușit să se pună de acord în această privință.

Noul premier al României insistă că certificatul verde reprezintă o prioritate și face apel către parlamentari să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde.

 Ce vrea să facă noul permier cu legea certificatului verde

Nicolae Ciuca, despre certificatul verde

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciuca]

”Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a declarat Nicolae Ciucă.

Invitat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni tv, Florin Roman, vicepreședintele PNL, a vorbit la rândul lui despre obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, dar și despre reacțiile politicienilor români la această inițiativă.

”Acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament.” sunt cuvintele publice ale lui Florin Roman, vicepreședintele PNL.

Citeste si: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații?! Decizia va fi luată după votul de învestire a Guvernului Nicolae Ciucă

Florin Roman:”Există o latură minoritară a antivacciniștilor”

Florin Roman a precizat în cadrul emisiunii tv că în alte țări această măsură, obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, a primit vot majoritar din partea parlamentarilor. Vicepreședintele PNL speră în dezbaterea parlamentară din țară să se ajună la o soluție comună. 

 Ce vrea să facă noul permier cu legea certificatului verde

Florin Roman, certificatul verde

[Sursa foto: Facebook PNL]

Acesta a mai precizat că în România ”există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.” 

”Nu, nu există nicio diferență majoră, există o singură chestiune legată de acea discriminare pe plata pentru perioada de 60 de zile sau 90 de zile între sectorul public sau sectorul privat.

Practic, din acest punct de vedere, toate celelalte obstacole au fost depășite. Poziția premierului este foarte clară, acest certificat trebuie să ajungă la vot cât mai repede în Parlament.

Am avut o problemă legată de data de 12, care era data de raport la cele șase comisii. Practic, după ce proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților, au apărut foarte, foarte multe amendamente și a fost necesar în dezbaterea parlamentară să se ajungă la o soluție comună, pentru că în alte țări adoptarea unei astfel de legi a primit majoritatea voturilor celor care îi reprezintă în Parlament.

La noi, din păcate, există o latură minoritară a antivacciniștilor și o latură majoritară a celor care susțin vaccinarea.”, a spus Florin Roman.

Citeste si: Noul guvern Ciucă va decide dacă ziua de luni, 29 noiembrie 2021, va fi zi liberă. Hotărâre definitivă după învestirea Guvernului

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații! Decizia este publicata in Monitorul Oficial

Spania sfidează toate trendurile UE: rata inflației scade în mod neașteptat!

Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru toți angajații! Decizia este publicata in Monitorul Oficial

Ce avere are Nicolae Ciucă, omul care a fost desemnat de Klaus Iohannis premier al României

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies