ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost ANULATE într-un oraș din România! Alegerile sunt reprogramate!

,
alegeri anulate în orașul Moldova Nouă
Alegeri anulate în orașul Moldova Nouă[Sursa foto: Captură KANAL D]

Alegerile Locale din acest an au stârnit foarte multe controverse, iar acum, la doar câteva zile de la aflarea noilor primari, Biroul Electoral Central a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar într-un oraș din România.


In articol:

Biroul Electoral Central (BEC) a luat o decizie importantă în ceea ce privește rezultatul alegerilor locale care au avut loc duminică, 27 septembrie 2020. Într-un oraș din țară va avea loc un nou scrutin. Iată care este motivul.

Biroul Electoral Central a anulat alegerile în orașul Moldova Nouă din judeţul Caraş Severin

În orașul Moldova Nouă din județul Caraş Severin, alegătorii vor fi chemați din nou la urne, asta după ce Biroul Electoral Central (BEC) a decis ca alegerile desfășurate duminică pentru funcția de primar să fie anulate. Din primele informații, decizia a fost luată de autorități pentru că a fost constatată nulitatea candidaturii social-democratului Adrian Constantin Torma. Mai exact, candidatura lui Adrian Constantin Torma din partea PSD-Pro România a fost acceptată de Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă, deşi Tribunalul Caraş Severin respinsese candidatura acestuia pe motiv că documentul nu era semnat de liderii locali ai PSD şi Pro România, așa cum prevede legea. Cu alte cuvinte, candidatul ar fi intrat în mod ilegal în cursa pentru fotoliul de primar al orașului Moldova Nouă.

Biroul Electoral Central a analizat situația în urma unei sesizări primite din partea PNL Caraş Severin şi PNL Moldova Nouă care au acuzat că alegerile de duminică, 27 septembrie, au fost fraudate în mai multe secții de votare. 

Deși a câștigat alegerile din Moldova Nouă cu un procent de 48,42%, Adrian Constantin Torma nu va putea ocupa funcția de primar, având în vedere decizia Biroului Electoral Central de a anula alegerile. 

"Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr.

115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale(...) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015  şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor.", au aunțat reprezentanții Biroului Electoral Central, potrivit news.ro 

În acest context, locuitorii orașului Moldova Nouă vor fi chemați din nou la urne pentru a-și exercita dreptul la vot, un nou tur urmând să aibă loc pe data de 11 octombrie 2020.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Va fi vai şi amar de viitorii pensionari. Rezultatele parţiale ale recensământului au scos la iveală cifre îngrijorătoare

Alegeri Locale Alba Iulia, rezultate finale. Ce candidat va ocupa fotoliul de primar pentru urmatorii 4 ani?

Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești: nu își pot asigura legătura/ Video

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Alegeri Locale Tulcea, rezultate finale. Cine va ocupă fotoliul de primar pentru următorii 4 ani?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies