Secția de votare unde nu a votat nimeni. Cum a fost posibil ca prezența la vot să fie de 0% la alegerile locale?

,
0% prezenta la vot
Prezența la vot 0% într-o secție de votare din județul Iași[Sursa foto: Captură KANAL D]

La Alegerile Locale din 27 septembrie s-a înregistrat o premieră. Într-o secție de votare din țară, prezența la vot a fost de 0%. Care este explicația?


In articol:

De-a lungul timpului, prezența la vot, la alegerile locale, a fost relativ scăzută comparativ cu alte alegeri, însă de această dată, într-o secție de votare din județul Iași a fost înregistrat un record negativ.

1.693 de alegători înscriși pe listă și prezență 0% la vot. Cum a fost posibil acest lucru?

O secție de votare din județul Iași a avut o prezență la vot de 0% la alegerile locale organizate pe data de 27 septembrie 2020. Deși pe liste erau înscriși 1.693 de alegători, niciunul dintre ei nu s-a prezentat la urne în ziua votului.

Secția de votare unde niciun cetățean nu și-a exercitat dreptul la vot se află în comuna Prisăcani. Mai exact, aici au fost organizate două secţii de votare: 589 şi 590. La secția 589, de la Şcoala Gimnazială Măcăreşti, de la ora 7 dimineața, când s-au deschis urnele și până la ora 21, atunci când secția de votare s-a închis, niciun alegător nu a venit pentru a-și exprima votul. Astfel, prezența la vot în această secție a fost de 0%, în timp ce în secția 590, prezența la urne a fost de 52%.

Citeste si: Alegeri locale 2020- Viceprimarul comunei Deveselu: "Și eu l-am votat pe primarul mort". Ce se întâmplă acum în localitate

Deși pare o situație bizară, există, totuși, o explicație, iar aceasta a fost oferită de primarul din Prisăcani, Ghiorghi Stanciu. Acesa a explicat că secția de votare de la Şcoala Gimnazială Măcăreşti a fost organizată pentru o singură adresă. Din primele informații se pare că cei 1.693

de alegători înscriși pe liste locuiesc la aceeași adresă, sunt din Republica Moldova, dar au și cetățenie română, acesta fiind motivul pentru care au fost trecuți pe liste. Mai mult decât atât, se pare că inclusiv persoana care i-ar fi luat în spațiu ar fi din Republica Moldova.

Citeste si: Alegeri Locale Ploiești, rezultate finale. Ce candidat va ocupa fotoliul de primar pentru următorii 4 ani?

 „Sunt toți cetățeni din Republica Moldova care au primit cetățenie română și ulterior și-au stabilit domiciliul aici, toți figurează la aceeași adresă, care este arondată secției respective. Este o asociație care i-a sprijinit pe aceștia să poată avea domiciliu în Măcărești”, a declarat primarul din Prisăcani, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Klaus Iohannis, primul mesaj după Alegerile locale. Ce spune președintele (LIVE VIDEO)

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Alegeri Locale Alba Iulia, rezultate finale. Ce candidat va ocupa fotoliul de primar pentru urmatorii 4 ani?

Agentul rus care a ajutat la uciderea a 50 de soldați SBU a fost arestat - Cum a fost coordonat atacul devastator asupra trupelor ucrainene

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Alegeri Locale Tulcea, rezultate finale. Cine va ocupă fotoliul de primar pentru următorii 4 ani?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies