Alegeri locale 2020 - Viceprimarul comunei Deveselu: "Și eu l-am votat pe primarul mort". Ce se întâmplă acum în localitate

,
Nicolae Dobre
Nicolae Dobre, viceprimarul comunei Deveselu[Sursa foto: Digi24]

Viceprimarul comunei Deveselu, Nicolae Dobre, a declarat că și el l-a votat pe primarul decedat, Ion Aliman, la alegerile locale de duminică.


In articol:

Primarul decedat din pricina Covid-19, Ion Aliman, s-a aflat pe liste la alegerile locale 2020, buletinele de vot fiind tipărite înainte de moartea edilului. 

Ion Aliman a și câștigat alegerile locale din acest an, chiar dacă se afla în neființă.

A învins en-fanfare în alegeri, cu 1.057 de voturi din 1.600, chiar dacă era decedat.

Viceprimarul comunei Deveselu, Nicolae Dobre, a dezvăluit că și el l-a votat pe primarul decedat și a mărturisit că nu i se pare nimic în neregulă.

În localitatea Deveselu se vor organiza din nou alegeri, iar viceprimarul Nicolae Dobre a anunțat că își va depune candidatura.

Ion Aliman
Ion Aliman, primarul decedat din pricina Covid-19, a castigat alegerile locale in Deveselu[Sursa foto: Digi24]

"Dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat"

"A rămas pe buletinul de vot și avea dreptul de a fi ales. E o situație legală. Oamenii au înțeles-o. Prin acest vot, dau dreptul și PSD-ului de a pune un candidat la alegeri. Nu mi se pare absolut deloc bizară această situație. Asta e realitatea. Exact cum un om are dreptul la vot, așa și altul are dreptul la a fi votat", a explicat Nicolae Dobre, citat de Digi24.

Viceprimarul a fost întrebat dacă și el l-a votat pe Ion Aliman.

"Bineînțeles. Din 1.600 l-au votat 1.057. Nu e un lucru de gândit? Nu e ceva din care reiese că omul asta a făcut foarte multe, și-a sacrificat totul începând de la sănătate, familie, cunoștințe pentru a crea ceva?

Oamenii văzând candidații care sunt, văzând că PSD nu are reprezentant la alegeri, au considerat că este dreptul lor de alege un alt candidat prin acest vot dându-i posibilitatea de a se înscrie.

Nimeni din ceilalți candidați nu a primit încrederea electoratului. Asta e realitatea. Lumea nu a avut încredere în ceilalți doi concurenți, au considerat că și PSD trebuie să vină cu un concurent", a spus Nicolae Dobre.

Nicolae Dobre a dezvăluit și ce se va întâmpla în continuare. "Când alegerea va trebui să fie validată, se constată decesul, Consiliul Local constituit alege un viceprimar care preia atribuțiile primarului până la data stabilirii de noi alegeri", a spus viceprimarul comunei Deveselu.

Locuitorii comunei au mers la mormântul primarului

Locuitorii comunei Deveselu au mers la mormântul primarului decedat în seara alegerilor.

"Azi ar fi fost ziua lui de naștere, oamenii au vrut să îi aducă un omagiu, să-i dovedească că duc mai departe ce a vrut el să facă.

A fost ceva spontan, nu i-a dirijat nimeni, acești oameni chiar l-au iubit", a mai spus Nicolae Dobre.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Închisoare pe viaţă în Marea Britanie pentru şoferii care produc accidente mortale. În ce condiţii se aplică pedeapsa maximă

Alegeri Locale Tulcea, rezultate finale. Cine va ocupă fotoliul de primar pentru următorii 4 ani?

Marius Budăi anunță ce nu se va regăsi în reforma pensiilor: 'Eu așa ceva nu voi semna'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Bianca Comănici, primar pentru o zi. Fosta concurentă de la Puterea Dragostei a dezvăluit ce schimbări ar face în orașul ei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies