Traian Băsescu a fost externat din spital, dar starea lui de sănătate nu e bună! Maria Băsescu: "Are probleme și la plămâni și la inimă"

,
Traian Băsescu

Traian Băsescu a fost externat din spital

[Sursa foto: Facebook]

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost externat din spital, dar are în continuare probleme de sănătate, a anunțat soția sa, Maria Băsescu.


In articol:

Traian Băsescu a fost externat din spitalul din Bruxelles în care se afla internat de câteva zile, a anunțat fosta Primă Doamnă a României, Maria Băsescu.

„Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate.

Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a declarat Maria Băsescu pentru RTV.

Legat de decizia RAAPPS ca Traian Băsescu să fie evacuat din locuința de protocol pe care o primise după încheierea mandatului de președinte al României, Maria Băsescu a spus că nu e ceva greu pentru familia Băsescu să se mute.

”Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este aşa greu. Nu ştiu unde o să mergem, o să vedem”, a mai declarat Maria Băsescu pentru sursa citată.

Traian Băsescu ar fi suferit un infarct

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar fi suferit un infarct după decizia definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) potrivit căreia a colaborat cu Securitatea.

"Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, așa cum am procedat de-a lungul întregului proces.

Voi face demersurile legale la CEDO", scria Traian Băsescu pe Facebook.

Informațiile din spațiul public au fost diverse, s-a scris că Traian Băsescu a suferit un accident vascular cerebral și că se afla internat într-un spital din Paris.

Se pare că Traian Băsescu ar fi suferit un infarct și a fost internat la Bruxelles, nu la Paris, așa cum a confirmat soția fostului președinte, Maria Băsescu.

Traian și Maria Băsescu

Traian și Maria Băsescu

[Sursa foto: stirilekanald.ro]

Citeste si: RAAPPS îl dă afară pe Traian Băsescu din vila de protocol! Somația primită de fostul președinte al României

Traian Băsescu trebuie să evacueze casa primită de la RAAPPS

În urma deciziei definitive a instanței că a colaborat cu Securitatea, Traian Băsescu trebuie să părăsească locuința de protocol primită de la RAAPPS.

”Traian Băsescu, în calitate de şef al  statului român în perioada 2004-2014, în temeiul art. 1 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 406/2001- privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, beneficiază de prevederile legii sus menţionate de la încetarea mandatului.

În temeiul aceloraşi dispoziţii legale, a fost încheiat contractul nr. 1905/ 19.02.2015, având ca obiect ”folosinţa gratuită a locuinţei pentru imobilului situat in Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, sector 1”, având in vedere că la data de 23.03.2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv in Dosarul nr. 3160/2/2019, în sensul respingerii recursului formulat de dl. Traian Băsescu împotriva Hotărârii nr. 471/20.09.2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în sensul că a fost admisă acţiunea formulată de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi a fost constatată calitatea de colaborator al securităţii a fostului şef de stat.

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 406/2001: Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia şi, în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei încetează.

În aceste condiţii, atat titularul, cât şi membrii familiei acestuia au obligaţia de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare.În cazul în care părţile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabilă, respectiv dacă spaţiul nu se eliberează la termenul de mai sus, competenţa de soluţionare revine instanţelor judecătoreşti române, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea”,  a transmis RAAPPS.

Citeste si: Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Unde se află fostul președinte

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

RAAPPS îl dă afară pe Traian Băsescu din vila de protocol! Somația primită de fostul președinte al României

Virgil Popescu anunță o nouă măsură: Unele categorii de persoane ar putea primi vouchere pentru facturile la energie

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Traian Băsescu este în stare gravă la spital! Care este starea fostului președinte al României: „Nu este bine deloc, nu mai vorbește”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies