Tragedie în Spania! 4 morţi şi 16 răniţi, după ce o clădire cu două etaje s-a prăbuşit

Autor: Silvia Cirstea

4 morți și 16 răniți, după ce o clădire din Palma de Mallorca s-a prăbușit 

Sursa: Captură YouTube

Tragedie în Spania, după ce o clădire cu două etaje s-a prăbușit. Până în acest moment au fost anunțate 4 decese și 16 oameni răniți!

Patru oameni au murit și alți 16 au fost râniți, după ce o clădire cu două etaje din Palma de Mallorca s-a prăbușit. Medicii care intervin la fața locului se tem că mai sunt persoane rănite sub dărâmături. Iată care ar fi cauza tragediei!

Tragedie în Spania, după ce o clădire cu două etaje s-a prăbușit

Mai multe persoane sunt grav rănite, iar alți patru oameni au decedat, după ce o clădire din Palma de Mallorca s-a prăbușit. Printre victime se află mai mulți cetățeni străini, conform declarațiilor făcute de autoritățile locale.

Conform presei locale, balconul clădirii s-ar fi prăbușit din cauza numărului mare de oameni care se aflau acolo în acel moment, dar o cauză oficială nu a fost încă dezvăluită.

„Patru persoane au fost confirmate moarte, în urma surpării unui acoperiș al unui imobil cu două etaje, în zona cunoscută sub numele Playa de Palma, în sudul Palma de Mallorca”, au transmis cadrele medicale, pe o platformă de socializare.

De asemenea, serviciile de urgență au precizat că șapte persoane au fost rănite foarte grav, iar alți nouă oameni au fost și ei transportați de urgență la spital, fiind în stare gravă. Din primele informații apărute a reieșit că imobilul era pe o plajă, avea două etaje și adăpostea un club, potrivit presei spaniole. Martorii spun că mai multe persoane dansau pe o terasă, însă la un moment dat, terasa a căzut peste etajul inferior.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Peste 100 de persoane moarte în timpul unei alunecări de teren în Papua Noua Guinee! Totul s-a petrecut în mijlocul nopții

Salvatorii se tem că alți oameni ar putea fi prinși sub dărâmături

Încă nu se știe exact de la ce a pornit totul sau dacă sunt și cetățeni români printre victime, însă cel puțin unul dintre cei declarați morți era cetățean african.

La fața locului au fost trimise numeroase echipaje de pompieri, în timp ce ambulanțele au transportat răniții la spital. Serviciile de salvare continuă să intervină la fața locului pentru a verifica dacă mai sunt victime prinse sub dărâmături, potrivit declarațiilor făcute de aceștia pe o platformă de socializare.

Strada pe care se află imobilul a fost izolată de poliție pentru a permite intervenția salvatorilor.

De asemenea, potrivit martorilor citați de presa locală, acoperișul imobilului s-a prăbușit pe o parte a primului etaj.

În urma incidentului devastator, premierul Pedro Sanchez a declarat că a vorbit cu autoritățile locale și regionale, adăugând că guvernul este pregătit să ajute cu toate mijloacele necesare. Totodată, autoritățile au demarat o anchetă și investighează acum circumstanțele în care a avut loc groaznicul accident.

Insulele Baleare, situate în Marea Mediterană și renumite pentru apele lor cristaline și plajele superbe, sunt a doua cea mai frecventată regiune turistică din Spania după Catalonia.

Anul trecut, milioane de turiști și-au petrecut concediile și vacanțele în zona aceasta turistică.