Un român stabilit în Italia a fost victima unei înșelăciuni de 807.000 de euro! Identitatea acestuia a fost furată după ce și-a pierdut buletinul

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 21 mai 2024, 13:47

Un român s-a trezit cu datorii de peste 800.000 de euro după ce identitatea i-a fost furată.

Sursa: Libertatea Online

Un român din Italia a acumulat datorii de 807.000 de euro după ce i-a fost furată identitatea acum 20 de ani, implicându-l într-o lungă luptă juridică pentru a-și dovedi nevinovăția.  

Un bărbat român în vârstă de 40 de ani, rezident în zona Valdelsa, Toscana, Italia, a descoperit că are datorii de 807.000 de euro, toate acumulate în urma unui furt de identitate petrecut în urmă cu 20 de ani. Identificat prin inițialele C.B., bărbatul a fost victima unei înșelăciuni orchestrate de un conațional care i-a furat identitatea și a trăit o viață paralelă, acumulând datorii în numele său, potrivit Radio Siena.

Datorie de ordinul sutelor de mii de euro

Totul a început în vara anului 2023, când C.B. a primit un ordin de plată de la fosta „Equitalia”, agenția guvernamentală responsabilă de colectarea datoriilor și a impozitelor neplătite, prin care era informat că are de achitat suma de 807.000 de euro. Aceasta includea datorii acumulate de infractor, precum amenzi și evaziuni fiscale.

În urmă cu 20 de ani, C.B. a pierdut buletinul, un act de identitate de tip vechi cu fotografie. Se presupune că documentul a fost găsit de cel care a decis să-i fure identitatea, modificând fotografia buletinului și obținând astfel un pașaport fals. Cu acest act, impostorul a deschis o firmă în Italia în numele lui C.B., implicându-se în activități ilegale și evitând plata amenzilor și a taxelor către statul italian.

Citește și: Prețul carburanților se modifică începând cu data de 1 iulie 2024: Cât va ajunge să coste un litru de benzină și unul de motorină

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Declarațiile halucinante ale mamei suspectului de 16 ani din Crângași: „Băiatul meu s-a apărat, nu este un criminal”

Dreptate în cazul românului păgubit

C.B. s-a trezit într-o situație dramatică, fiind tras la răspundere pentru acțiunile frauduloase ale impostorului. Cu ajutorul avocaților săi, Roberta Parigiani și Ivan Roberto Picci, a demarat o luptă juridică pentru a-și dovedi nevinovăția.

În final, Curtea de Justiție Tributară i-a dat dreptate, anulând datoria și obligând Agenzia Delle Entrate să acopere cheltuielile de judecată.

Cu toate acestea, problemele nu s-au încheiat. C.B. continuă să fie expus riscului de a fi atribuit în mod eronat pentru alte datorii sau infracțiuni comise de impostor în anii recenți. De exemplu, a fost acuzat de evaziune fiscală în Verona, însă a fost achitat după ce s-a demonstrat că a fost victima unei confuzii de identitate.

Această situație reflectă pericolele majore pe care le poate aduce pierderea unui act de identitate și subliniază importanța protejării datelor personale. Cazul lui C.B. este un avertisment pentru toți cetățenii să fie vigilenți cu privire la documentele lor și să ia măsuri imediate în caz de pierdere a acestora pentru a evita consecințele grave ale furtului de identitate.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!