Tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei. Angajații care vor beneficia de atenția financiară

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 ian 2024, 00:10

Nicio taxă nu trebuie plătită la ANAF pentru acordarea acestor tichete și oricine le poate primi

Sursa: pexels, shutterstock

Tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei. Vești bune pentru români! Angajații pot să primească banii din partea angajatorului chiar de săptămâna viitoare, direct pe card.

Tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei. Angajatorii români pot oferi angajaților un mic cadou, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, începând de luni, 3 aprilie.

Tichete cadou de Paște pentru angajați, în valoare de 300 de lei

Vești bune pentru angajații români! Angajatorii care doresc să facă acest lucru le pot oferi tichete cadou de Paște, în valoare de 300 de lei.

Banii vor fi virați direct pe card, suma fiind neimpozitabilă și neintrând în calculul contribuțiilor sociale, dacă vor fi îndeplinite condițiile prevăzute în contractul de muncă sau în regulamentul intern.

Nicio taxă nu trebuie plătită la ANAF pentru acordarea acestor tichete și oricine le poate primi, deoarece ține strict de dorința angajatorului de a le oferi. Taxele vor trebui să fie plătite doar dacă suma oferită trece de 300 de lei.

Citește și: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea

Cei 300 de lei pot fi acordați sub formă de pachete-cadou, tichete de masă sau sume de bani propriu-zise. Conform Ordonanței de Urgență 130, nicio firmă nu poate să ofere suma de 300 de lei cadou, dacă persoana respectivă nu are un contract de muncă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Mai mult decât atât, angajatorii care nu respectă regula vor trebui să scoată din buzunar o amendă în valoare de până la 35.700 de lei.

Când poate fi oferit bonusul în valoare de 300 de lei

Angajatorii care doresc să ofere acest cadou o pot face cu mai multe ocazii, acestea fiind următoarele:

  1. Cadouri oferite angajaților- cadouri oferite copiilor minori ai angajaților, cu ocazia Crăciunului, a Paștelui sau a altor sărbători similare cu cele religioase,
  2. Cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sau cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai angajaților cu ocazie zilei de 1 iunie.

Partea de bani care depășește valoare de 300 de lei este venit impozabil și va trebui să fie plătit un impozit pe venit din salarii și din contribuții sociale obligatorii (CAS, CAM și CASS).

Mai mult decât atât, potrivit consultanților EY, începând cu luna februarie a anului 2023, angajatorii pot trece pe lista beneficiilor extrasalariale neimpozitabile abonamente pentru sport și pentru educație fizică având scop de întreținere, în valoare de 400 de euro pe an, de persoană.

Citește și: Vouchere de 250 de lei prin programul „Sprijin pentru România”! Când intră banii și cine sunt beneficiarii

De asemenea, un proiect de lege care a fost depus marți, 28 martie, în Parlamentul României, arată că tichetele ar putea să fie acordate și în format virtual, cât și în format fizic, da rși în format electronic.

 

Taguri: