Țara NATO în care au fugit mii de ruși după ce Putin a decretat mobilizarea: "Nu orice rus este ca un zombi cu creierul spălat!"

Author: Diana Tilă

Ruși luați la încorporare în regiunea Moscovei

Sursa: antena3

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, 21 septembrie, mobilizare parțială. De atunci, mii de ruși au fugit din Rusia.

În urmă cu două săptămâni, Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia. După anunț, mii de ruși au ales să fugă din țară pentru a nu fi nevoiți să lupte și să moară în Ucraina, iar între destinațiile vizate se numără și un stat NATO. 

Citeste si: Compania Gazprom, acuzată de spionaj în România. O anchetă DIICOT, SIE și SRI atestă că au fost trimise, în Rusia, informații despre zăcămintele României

Țara NATO în care au fugit mii de ruși după ce Putin a decretat mobilizarea

Rușii au decis să plece în Turcia, deoarece menține legăturile aeriene cu orașe din Rusia. Pe teritoriul turc, rușii sunt întâmpinați de ONG-uri înființate de expatriați ruși, care îi ajută să își găsească o locuință și să se descurce cu birocrația locală.

"Săptămâna trecută a cam schimbat totul pentru mine și pentru sute de mii de oameni care au decis să părăsească Rusia.

Motivul principal este evitarea pericolului personal de a fi recrutat în armata rusă. Oamenii care susțin acest război au început să își spună părerea și afirmă că nu înțeleg de ce are loc acest conflict.

Ei au început să spună că nu au vrut să se întâmple asta și, cu siguranță, nu vor să-și piardă prietenii, soții, frații și nu doresc ca ei înșiși să moară în acest război inutil.

Și asta nu este doar părerea mea personală, asta aud pe internetul rusesc, asta aud pe grupurile ruse de Telegram", declară vloggerul Niki Proshin.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 222 de război în Ucraina. SUA va anihila trupele rusești din Ucraina și flota din Marea Neagră dacă Vladimir Putin va folosi arme nucleare. Rusia a bombardat Zaporojie cu 10 rachete în dimineața aceasta și a făcut cel puțin o victimă

Un alt rus care a fugit de mobilizare este Maxim Bocearov, un bărbat de 38 de ani, director de vânzări în țara sa.

"Am decis să părăsesc Rusia pentru că nu voi lupta niciodată împotriva Ucrainei, împotriva poporului ucrainean. Aș vrea să spun că în tot acest timp, în toate aceste luni de război, am susținut Ucraina. Am ieșit să protestez la marșuri de la Moscova. Nu am tăcut, am vorbit pe internet. Am vorbit în viața reală.

Am făcut chiar și câteva donații armatei ucrainene, dar această mobilizare a fost ultimul pas pentru mine. Nu voi intra niciodată în război împotriva poporului ucrainean. Vreau să spun poporului ucrainean că nu orice rus este ca un zombi cu creierul spălat", susține bărbatul, potrivit antena3.ro.

Eva Rapoport, activistă rusă, afirmă, la rândul său, că" nimeni din Rusia" nu vrea să moară pentru Vladimir Putin, în ciuda mesajelor propagandei de stat.

 

 

 

 

În sfârșit, Ucraina primește tancuri occidentale din SUA, Germania si Franta!

 

 

 

 


Cristina și Radu au parte de primele tensiuni, în Casa iubirii! Ce anume a supărat-o pe tânăra concurentă! Iată ce decizie au luat cei doi în privința relației lor! „M-a deranjat în camera roșie un gest pe care l-ai făcut!”

Primele momente tensionate pentru Cristina și Radu! Tânăra a mărturisit ce anume a deranjat-o la comportamentul partenerului ei. Iată ce se va întâmpla cu idila lor în Casa iubirii!

Cookies