Tandarei, la un pas de carantina! Al doilea oras care ar putea fi inchis!

Focar de infecţie cu Covid-19 la Ţăndărei, Ialomiţa! Autorităţile locale propun ca oraşul să intre în carantină.


In articol:

Toţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au votat în favoarea unei astfel de măsuri. Decizia finală aparţine însă autorităţilor din Bucureşti care gestionează starea de urgenţă. Primarul oraşului este supărat: susţine că a aflat de propunerea Consiliului Judeţean din presă.

Tandarei, la un pas de carantina!

800 de localnici din Ţăndărei au revenit în ultima perioadă din Italia, Spania, Germania sau Anglia. Mulți dintre ei nu au respectat restriciţiile şi nu au stat în autoizolare acasă. Şi există deja 4 decese provocate de Covid 19.

Autorităţile locale au apelat în cele din urmă la armată pentru a ţine oamenii în case.

Citeste si: Zile libere pentru parinti in timpul vacantelor scolare

Tonița Manea, prefect județul Ialomița: În această comunitate sunt persoane de etnie rromă, având în vedere că au venit în flux continuu de la începutul acestei perioade, am dispus o anchetă epidemiologică să văd dacă au legătură.

Victor Moraru, președinte CJ Ialomița: La ultima întâlnire a Comitetului pentru situaţii de urgenţă mai mulţi colegi primari din zona Ţăndărei au insistat ca oraşul Ţăndărei să fie închis pentru că mai mulţi cetăţeni merg, se plimbă.

Primarul orașului susține că a aflat din presă despre propunerea prefectului. Şi atrage atenţia că situația din Țăndărei nu este similară cu cea din Suceava unde sunt mult mai multe persoane infectate. Dacă se va impune carantina, restricţiile trebuie respectate.

Citeste si: Coronavirus Romania - Varful epidemiei ar putea fi intre 20 aprile si 1 mai

Nicoleta Toma, primarul oraşului Țăndărei: Este o situaţie în care nu s-a respectat dar vorbesc despre asta la modul trecut pentru că în momentul în care au apărut cazuri s-au speriat şi au respectat măsura. Nu este o situaţie similară județului Suceva. Situaţia este sub control, cetăţenii au înţeles că este foarte important pentru viaţa lor să respecte reglementările.

Liviu Vasilescu, inspector general al Poliţiei Române: În Ţăndărei şi în această dimineaţă am făcut o acţiune cu forţe multiple. Am aplicat 23 de sancţiuni în valoare de peste 19 mii de lei. Continuăm acțiunile de câte ori se impune.

Un localnic, bolnav de Covid-19, are un mesaj foarte emoţionant pentru oamenii din Ţăndărei.

Citeste si: Veste uriașă în timpul pandemiei! Frumoasa vedetă este însărcinată pentru a doua oară

sursa: adevarul.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate