Când am putea ieși din case? Data estimată de Alexandru Rafila

Dintre toate măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului, cea mai dificilă este cea de a rămâne în locuință cât mai mult timp. Alexandru Rafila a estimat când am putea ieși din case.


In articol:

Odată cu izbucnirea crizei coronavirusului pe teritoriul României, viața oamenilor s-a schimbat complet. La momentul actual există o mulțime de interdicții, iar oamenii se întreabă când se vor putea întoarce la ritmul de viață obișnuit.

Citeste si: Atentie! De astazi se dau amenzi mai mari pentru incalcarea ordonantelor militare!

Copiii nu mai merg la școală, foarte multe persoane lucrează de acasă, ieșitul din locuință se face doar cu un motiv foarte bine întemeiat, iar toate aceste măsuri pot deveni dificil de aplicat pe termen lung.

Când am putea ieși din case? Data estimată de Alexandru Rafila

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere în această perioadă, iar autoritățile se așteaptă ca vârful pandemiei să fie atins, în România, la sfârșitul lunii aprilie. 

Citeste si: Coronavirus Romania - Varful epidemiei ar putea fi intre 20 aprile si 1 mai

Acest lucru l-a determinat pe Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, să facă o estimare cu privire la data când ar putea fi ridicată interdiciția de a ieși din casă.

"Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.", a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, potrivit digi24.ro 

Speciaistul atrage atenția că deși unele măsuri, cum ar fi distanțarea socială, s-ar putea relaxa după data de 15 mai, asta nu înseamnă că lucrurile vor reveni complet la normal, ci va fi nevoie ca anumite reguli să fie în continuare respectate cu strictețe, în special cele legate de igienă.

Citeste si: Adevărul despre apa oxigenată: Ucide sau nu coronavirusul?

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Cookies