500 de euro pe luna pentru medicii care trateaza pacientii cu COVID-19! Iohannis a facut anuntul!

,

Klaus Iohannis a transmis un mesaj video în contextul focarului de COVID-19 din Suceava.

Președintele României le-a cerut medicilor să revină la serviciu și a declarat că trebuie o militarizare a spitalului din Suceava, focar al infecției cu COVID-19.

Citeste si: Sarbatoare 3 aprilie 2020: ce mare Sfant e trecut in calendar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID.

Citeste si: Coronavirus afecteaza fondul de pensii private: Valoarea activelor la Pilonul 2 a scazut

"Este foarte clar că ne vom confrunta în săptămânile următoare cu situații complicate în Suceava, dar, cu siguranță, așa ne spun experții, specialiștii, și în alte zone.

Și vreau, în acest cadru, să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Presedintele a spus ca a vorbit cu oameni din Guvern si va acorda un stimulent de 500 de euro medicilor care trateaza pacientii cu coronavirus.

Citeste si: Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Citeste si: Reteta dezinfectant- Cum sa-ti faci acasa dezinfectant de maini

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Doctorul minune”, Ferman, luat prin surprindere!

VIDEO| Liderii Pentagonului recunosc faptul că au subestimat starea de demoralizare a armatei afgane

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Cosmin Cernat, tenis pentru o cauza nobila! „Daca poti sa faci o fapta buna, cat de mica, este extraordinar!”

In aceasta seara, de la ora 20:00, in serialul “Doctorul minune”, Demir nu renunta!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies