500 de euro pe luna pentru medicii care trateaza pacientii cu COVID-19! Iohannis a facut anuntul!

,

Klaus Iohannis a transmis un mesaj video în contextul focarului de COVID-19 din Suceava.

Președintele României le-a cerut medicilor să revină la serviciu și a declarat că trebuie o militarizare a spitalului din Suceava, focar al infecției cu COVID-19.

Citeste si: Sarbatoare 3 aprilie 2020: ce mare Sfant e trecut in calendar

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a solicitat Executivului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor şi personalului medical care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID.

Citeste si: Coronavirus afecteaza fondul de pensii private: Valoarea activelor la Pilonul 2 a scazut

"Este foarte clar că ne vom confrunta în săptămânile următoare cu situații complicate în Suceava, dar, cu siguranță, așa ne spun experții, specialiștii, și în alte zone.

Și vreau, în acest cadru, să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Presedintele a spus ca a vorbit cu oameni din Guvern si va acorda un stimulent de 500 de euro medicilor care trateaza pacientii cu coronavirus.

Citeste si: Coronavirus: la ce risc se supun cei care au barba sau mustata

Citeste si: Reteta dezinfectant- Cum sa-ti faci acasa dezinfectant de maini

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce trebuie sa stie romanii care isi doresc sa isi petreaca vacanta in Grecia in aceasta vara!

Concluzia lui Mircea Geoană, după întâlnirea Vladimir Putin - Joe Biden: Fără dialog, poate izbucni un conflict

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Sarbatoare mare pentru crestini, 17 iunie 2021. Biserica Ortodoxa praznuieste joi, trei Sfinti importanti! Iata ce canon de rugaciune poate fi rostit in aceasta zi!

Denise Rifai a primit distincția „Television personality of the year”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies